Ik ben helemaal gek op stoofpotjes! Ze zijn zo ontzettend makkelijk om te maken en de smaak is altijd zo rijk. Daarnaast ruikt het er in huis heerlijk naar, ik hou ervan!
Oanh Ha Thi Ngoc
Over dit recept
Ingrediënten
- 700 gram runderriblappen
- 125 gram spekblokjes
- 50 gram boter
- 0,5 theelepel knoflookpoeder
- 0,5 theelepel uienpoeder
- 2 theelepel paprikapoeder
- 1 snufje peper
- 3 theelepel mosterd
- 2 laurierblaadjes
- 250 gram flespompoen
- 100 gram prei
- 75 gram paprika
- 100 gram kastanjechampignons
- 300 gram spruiten
- 1 runderbouillonblokje
- water
Instructies
- Snijd de runderlappen in stukken en bak ze samen met de spekblokjes in een pan met boter.
- Voeg de knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, peper, mosterd en de laurierblaadjes toe aan het vlees.
- Schil ondertussen de flespompoen en verwijder de pitten.
- Snijd de pompoen samen met de prei, paprika en de champignons in stukken.
- Voeg na ongeveer 15 minuten de spruiten, gesneden groenten en het bouillonblokje toe, en schenk er water bij tot alles net onder staat.
- Breng het aan de kook en draai dan het vuur zacht.
- Laat het tot slot minimaal drie uur sudderen.
Voedingswaarde
Dit is een recept vanuit de boeken van Oanh’s Kitchen
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.