Sofrito is een heerlijke soep maar ook heel goed te gebruiken als een basis voor pastasaus.
Marieke de Groot
Equipment
- 1 Soeppan
- 1 Staafmixer
Over dit recept
Ingrediënten
- 3 uien fijngesneden
- 200 ml water
- 200 ml olijfolie
- 6 teentjes knoflook fijngesneden
- 5 tomaten gepeld en in stukjes
- 1 rode paprika in stukjes
- 1 venkel in stukjes
Instructies
- Doe de ui in de soeppan, voeg het water toe en laat het water op een laag vuur verdampen.
- Voeg de olijfolie en knoflook toe en bak 5 minuten mee. Blijf ondertussen roeren.
- Voeg de tomaat, paprika en venkel toe en wat peper en zout.
- Breng de soep aan de kook en laat het 40 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde
Sofrito uit het boek Vast-Wel.
Geschreven door diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot. Met voedzame recepten met veel groenten en diversiteit.
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.