Sofrito

Sofrito is een heerlijke soep maar ook heel goed te gebruiken als een basis voor pastasaus.

Marieke de Groot

Sofrito

Bereidingstijd: 10 minuten
50 minuten
Totale tijd: 1 uur
Gang: Bijgerecht, lunch
Trefwoord: Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 6 personen
calorieën: 342kcal
Auteur: De Voedingsacademie

Equipment

  • 1 Soeppan
  • 1 Staafmixer

Over dit recept

Tip: voor een gladde soep zonder velletjes kun je de tomaten in kokend water onderdompelen en vervolgens het velletje eraf halen.
 

Ingrediënten

  • 3 uien fijngesneden
  • 200 ml water
  • 200 ml olijfolie
  • 6 teentjes knoflook fijngesneden
  • 5 tomaten gepeld en in stukjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 venkel in stukjes

Instructies

  • Doe de ui in de soeppan, voeg het water toe en laat het water op een laag vuur verdampen.
  • Voeg de olijfolie en knoflook toe en bak 5 minuten mee. Blijf ondertussen roeren.
  • Voeg de tomaat, paprika en venkel toe en wat peper en zout.
  • Breng de soep aan de kook en laat het 40 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarde

Calorieën: 342kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 1.5g | Vet: 33.5g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Sofrito uit het boek Vast-Wel.

Geschreven door diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot. Met voedzame recepten met veel groenten en diversiteit.

Recept ideeën

Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten

Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten

Meer informatie

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Ekomenu

13 leefstijlen
1, 2, 3 of 4 personen
Kies je favoriete gerechten
Gratis ophalen of thuisbezorgen