We zijn ontzettend blij dat we een overeenkomst hebben kunnen sluiten met het bedrijf Ekomenu. Dank zij onze samenwerking zijn er nu voor het eerst in Nederland ook (biologische) ketogene maaltijdboxen te bestellen.

Bij Ekomenu kan je kiezen uit 12 leefstijlen die passen bij jouw eetpatroon. Je kon al kiezen voor onder andere Vegan, Afslanken, Gluten-lactose vrij en koolhydraatarm. Echter voor mensen met veel overgewicht of diabetes type 2 in een verder gevorderd stadium misten we nog de ketogene recepten. Die zijn er nu dus.

Uiteraard ben je niet verplicht om de weekmenu’s te bestellen om de recepten te bekijken op de site. Echter mocht je besluiten om een abonnement te nemen bij Ekomenu gebruik dan de code JeLeefstijlAlsMedicijn25 bij je bestelling en je krijgt 25% korting op je eerste box. Je word dan als klant toegevoegd aan de klantenlijst verbonden aan onze Stichting en daarmee steun je dan ook weer onze doelstelling om het aantal mensen met leefstijlgerelateerde aandoeningen zoals diabetes type 2, overgewicht etc……. terug te brengen.

Als je via deze link naar de homepage van Ekomenu gaat krijg je de korting automatisch ook bij je eerste bestelling en kom je op de relatielijst van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn.

 

Enkele voorbeelden van ketogene Ekomenu’s:

Ketogene lasagna

 

Ketogene zalm met gewokte groenten

Ketogene pokébowl met bloemkoolrijst en kip

Ketogene haringsalade met venkel

Meer informatie over het ketogeen dieet vind je in de artikelen hieronder.

Toen ik (Wim Tilburgs) in 2015 als een van de eersten in Nederland erin slaagde mijn diabetes te doorbreken werd van diabetes gezegd dat het een ‘progressieve, chronische’ ziekte is – met andere woorden ongeneeslijk.

Dank zij het ketogeen dieet kon ik binnen 3 dagen stoppen met het spuiten van insuline. En ik ben in 5 maanden tijd 40 kilo afgevallen. Mijn vrouw ging met me meedoen en viel in dezelfde tijd ook 20 kilo af. Inmiddels ben ik nu 5 jaar volledig medicatievrij en ook is het gewicht in 5 jaar stabiel gebleven. Dus geen jojo effect.

 

We baseren onze leefstijl aanpak op de vijf pijlers van een gezonde leefstijl. Voeding, beweging, stressreductie, natuurlijk bioritme en relaties/zingeving.

Bij de pijler voeding zetten we in op het verminderen van koolhydraten en het meeste en snelste effect zien we daarbij vooral met het ketogeen dieet.

De pijler voeding – eten en drinken

Onderstaand een aantal blogs waarin het onderwerp voeding centraal staat. Voor het berekenen van wat je dagelijkse calorie en macronutriënten inname ga je naar de voedingswijzer een macro-calculator.

Voor goede receptenboeken en andere leefstijlboeken kijk op onze pagina leefstijlboeken

Gezonde leefstijlboeken

Voeding is maatwerk – Gezonde maaltijdboxen en recepten

De toekomst van voeding en leefstijlgeneeskunde is gepersonaliseerd is een term die we steeds vaker horen. Bedrijven zoals Ekomenu zijn hierin al heel ver.

Zij bieden nu gezonde maaltijdboxen en recepten voor verschillende leefstijlen zoals:

 

Het begin van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Wim Tilburgs, oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn, heeft sinds 2015 zijn diagnoses diabetes type 2 en morbide obesitas doorbroken. Sinds die tijd zet hij zich in om andere mensen met leefstijlgerelateerde aandoeningen te ondersteunen. De stichting heeft als ambitie om binnen 3 jaar het aantal mensen met een leefstijlgerelateerde aandoening met 100.000 te verminderen. Hier is hij te beluisteren in een uitzending van Radio EenVandaag, samen met prof. dr. Hanno Pijl van het LUMC en dr. ir. Ben van Ommen van TNO – twee grondleggers van leefstijlgeneeskunde in Nederland. 

Wil jij zelf ook meedenken?

Het platform Leefstijl Als Medicijn heeft openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word je ook lid? Je bent van harte welkom!

Lid worden van de Facebookgroep

Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om het aantal mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde aandoeningen terug te dringen.

Doe een gift

Contact opnemen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief