Recepten Diabetes 1 In Eigen Hand

Wat eten we vandaag?

Het voordeel van het veranderen van onze leefstijl was dat we ons bewust in deze vraag gingen verdiepen. In eerste instantie deden we dit heel letterlijk; wat eten we eigenlijk? Hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten bevat een maaltijd? Daarna werd het de praktische vraag; wat kunnen we eten? Dit zorgde ervoor dat we andere producten uitprobeerden en nieuwe recepten ontdekten.

Koolhydraatarme, eiwitrijke recepten

Een koolhydraatarm, eiwitrijk voedingspatroon helpt om gezonde stabiele bloedsuikerwaarden te houden.
We hebben hier de recepten verzameld die passen bij dit voedingspatroon en de leefstijlmethode van dokter Bernstein.

We hebben ook recepten toegevoegd voor feesten en traktaties. Die recepten bevatten minder eiwitten en wat meer vetten. Vetten geven een late stijging van de bloedsuikerwaarden. We raden je aan om deze tussendoortjes overdag te eten. Zeker als het om kinderen gaat. Op die manier ben je in de gelegenheid om je bloedsuikerwaarden te corrigeren. Zo voorkom je een hyper tijdens de nacht.
Het is niet iedere dag feest, dus eet dit niet dagelijks.

Bekijk hier de recepten

Met deze recepten is het voor jou eenvoudig om te weten wat jij eet vandaag.

Sofrito

Sofrito

Sofrito is een heerlijke soep maar ook heel goed te gebruiken als basis voor pastasaus. Dit koolhydraatarme recept kan prima als voorgerecht bij de Bernsteinmethode.
Lees meer Sofrito
Turkse kebab Oanh's Kitchen

Turkse Kebab

Kebab is één van de beroemdste gerechten uit Turkije. Met dit koolhydraatarme recept van Oanh’s Kitchen kun je zelf aan de slag! Afiyet olsun!
Lees meer Turkse Kebab
crackers koolhydraatarm oanh's

Crackers

Crackers zijn ideaal om mee te ontbijten of snacken. Dit is een basisrecept van Oanh’s Kitchen voor heerlijke koolhydraatarme crackers
Lees meer Crackers
Tortilla's Koolhydraatarm Oanh's

Tortilla’s

Je kan zoveel lekkers maken met tortilla’s! Dit basisrecept voor koolhydraatarme tortilla’s van Oanh’s Kitchen zorgt ervoor dat je kunt variëren en genieten.
Lees meer Tortilla’s

Facebookgroep Diabetes 1 In Eigen Hand 

Samen met anderen recepten en ervaringen uitwisselen?
Onze online supportgroep op Facebook is een groep met een fijne sfeer.
Hier inspireren, motiveren en stimuleren we elkaar om leefstijl zo toe te passen dat je met de juiste voeding je gezondheid bevordert.