Foto is gemaakt door Wodphotography

Een levenlang sporten

Aloha. Ik ben Renato van Bloemenhuis, 47 jaar en woon in het pittoreske Helmond. Ik ben mijn hele leven al bezig met sport en prestatiegericht werken. Van schaken tot vechtsport, bodybuilding tot CrossFit. In meerdere disciplines heb ik op de hoogste podia mogen staan en heb in mijn 40+ jaar als sportman heel erg veel geleerd. Vooral omdat ik heb mogen leren van mensen die hun passie, kennis en ervaring hebben gedeeld. Niet alleen over sport maar vooral over wat het inhoudt om te presteren alleen en met anderen, het coachen en hoe je persoonsgerichte en taakspecifieke trainingsplannen opstelt. En vooral wat het inhoudt om dat te doen terwijl je het einddoel voor ogen houdt: om een goed en nuttig mens te zijn. 

Een levenlang ondernemen

Als ondernemer begon ik al op hele jonge leeftijd. Met het verkopen van elpees (voor de jonge mensen onder ons: de voorloper van spotify :-P) die mijn vader niet meer draaide op de lagere school tot het laten uitbrengen van mijn eigen stripboek en korte verhalen toen ik op de middelbare school zat. Later uitte zich dat in het oprichten van verschillende ondernemingen en projecten. Van een extreme sport video magazine dat me in staat stelde om de hele wereld rond te reizen tot een, toendertijd revolutionair, consultatie en adviesburo gespecialiseerd in social media marketing (ik moest grote bedrijven en zzp-ers 9-10 jaar geleden echt proberen te overtuigen dat youtube, twitter en facebook niet alleen voor kinderen was) tot CrossFit Helmond wat ik vorig jaar verkocht  aan het sportconcern Powerhouse waar ik nu nog steeds als zzp-er in werk. In mijn ¨vrije¨ tijd adviseer ik zzp-ers nog steeds in het gebruik en de inzet van content productie en social media marketing. 
 

6 miljoen views op YouTube

 
Omdat ik zelf ook al heel lang actief ben op social media run ik onder andere meerdere succesvolle Youtube kanalen (nu in minder mate) met zo rond de 200 video´s die tezamen meer dan 6 miljoen views hebben in diverse onderwerpen en thema’s. Renato Fitness is zo΅n kanaal en daar ontdekte Wim mijn video’s over onder andere het keto dieet en krachttraining. Vandaar onze connectie. Daarna is Wim bij CrossFit Helmond komen trainen en de rest is history.
 
Ik hoop dat ik met mijn expertise en ervaring bij kan dragen aan dit mooie project en hopelijk kan ik net zo veel leren van jullie als jullie van mij. 
 
Renato van Bloemenhuis

Samenwerking met Renato van Bloemenhuis

Renato is lid van onze adviesraad en gaat de stichting ondersteunen bij het verder uitwerken van de pijler beweging. 

Het sponsor bedrag tot nu toe: 1.860 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 met 100.000 te verlagen.

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

Besloten Facebookgroep voor mensen die elkaar motiveren hun diabetes om te keren met leefstijl als medicijn; een pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. We hebben live video’s en delen recepten. Veel leden zijn inmiddels medicatievrij en gezond afgevallen.

Wil jij ook je diabetes omkeren met Je Leefstijl Als Medicijn? Word dan geheel vrijblijvend en gratis lid van onze groep.

Deze groep is uitsluitend toegankelijk voor mensen met diabetes type 2.

Besloten Facebookgroep voor mensen die willen starten met het ketogeen dieet om gezondheidsredenen of om af te vallen.

Besloten Facebook groep voor mensen met psoriasis en/of artritis psoriatica die met leefstijlaanpassingen hun klachten willen verminderen

Besloten Facebook groep voor mensen met Inflammatoire Darmziektes (IBD) als Colitis Ulcerosa en de ziekte van Crohn die met leefstijlaanpassingen hun klachten willen verminderen. We motiveren en steunen elkaar, delen recepten en beantwoorden vragen.

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail [email protected] of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13