Patrick Feiner – biohacker

Mijn naam is Patrick Feiner, woonachtig op Kaag-eiland, opgeleid als ingenieur en een enorme weetgraag. Ik lees, kijk en luister zo’n beetje alles wat er op het gebied van voeding en gezondheid is gepubliceerd en koppel een ongebreidelde interesse naar het hoe-wat-waarom in ons lichaam aan gezond boerenverstand.

Een alweter wil ik mezelf niet noemen, wel iemand die logisch nadenkt, wellicht de erfenis die ik als Technisch Bedrijfskundige heb overgehouden aan (inter)nationale functies bij onder meer KLM, IBM, het Loodswezen, ABN/AMRO, Fortis en Eurocontrol.

In 2011 werd ik geconfronteerd met Alzheimer, reuma en kanker in mijn familie, en hart- en vaatziekten in mijn directe vriendenkring. Na een proces van een aantal maanden besloot ik, samen met mijn gezin, mij te verdiepen in de gezondheid van mijzelf en mijn familie.

In de afgelopen der jaren heb ik geïnvesteerd in een brede en diepe basis kennis over uiteenlopende disciplines zoals Functionele Geneeskunde, voedingsleer, metabolisme, (epi)genetica, kanker, diabetes, hart-en vaatziekten en hersenziektes.

Vooral de methoden van de Functionele Geneeskunde boeiden mij. Ik heb mij dit eigengemaakt via opleidingen via het Institute of Functional Medicine (IFM.org), de Functional Nutrition Alliance (fxnalliance.com), en Functional Medicine Blood Chemistry.

Wat is functionele geneeskunde

Functionele geneeskunde behandelt de onderliggende oorzaken van ziekte, met behulp van een systeemgerichte benadering en betrekt zowel de patiënt als de therapeut in een therapeutisch partnerschap.

Het is een evolutie in de medische praktijk die beter tegemoetkomt aan de behoeften van de 21ste eeuw in de gezondheidszorg. Door de traditionele ziektegerichte focus van de medische praktijk te verschuiven naar een meer patiëntgerichte benadering, richt de functionele geneeskunde zich tot de hele persoon, niet alleen een geïsoleerde reeks symptomen.

Behandelaars van functionele geneeskunde brengen tijd met hun patiënten door, luisteren naar hun geschiedenis en kijken naar de interacties tussen genetische factoren, omgevingsfactoren en leefstijl-factoren die de gezondheid op lange termijn en de complexe, chronische ziekte kunnen beïnvloeden. Op deze manier ondersteunt functionele geneeskunde de unieke uitdrukking van gezondheid en
vitaliteit voor elk individu.

Schrik dus niet, aan mij kleeft niets ‘zweverigs’ (voor zover je dit predicaat al in gedrag of uiterlijkheden wilt vangen), ik ben een wetenschapper of beter: Een biohacker, iemand die zich in toenemende mate omringt met technologische snufjes (gadgets, zo u wil) om informatie over mezelf te vergaren die betrekking hebben op mijn voeding en gezondheid. Weten=meten.
Ik heb nu een tomeloze interesse naar m’n eigen metabolisme, gegevens waarin ik wetmatigheden heb ontdekt die mij in staat stellen om óók anderen bij de inrichting van een gezonder leven te helpen.

Middels de samenwerking met het jeleefstijlalsmedicijn.nl platform wil ik mijn kennis delen zodat de community kan leren en een ieder zich kan ontwikkelen naar een gezonder voedings en leefpatroon.

 

Je Leefstijl Als Medicijn community op Facebook

Word ook lid van een van onze besloten coachingsgroepen onder medische supervisie op Facebook

Besloten Facebookgroep voor mensen met diabetes type 2 die elkaar motiveren hun diabetes om te keren hun met leefstijl als medicijn

Besloten Facebookgroep voor iedereen die wil starten met het ketogeen dieet in combinatie met Intermittent Fasting 

Openbare Facebookgroep voor iedereen die mee wil praten over of meer wil weten op over het onderwerp leefstijl als medicijn in het algemeen.

Het sponsor bedrag tot nu toe: 2.032,20 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 terug te dringen.

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

 

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail [email protected] of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653 RSIN 859015567

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13