Porties: 4 personen
Equipment
- 1 Kookpan
- 1 Bakpan
- 1 Pureestamper
Over dit recept
Tip: zeekraal is een zeegroente en combineert ook goed met andere visgerechten.
Ingrediënten
- 1 eetlepel roomboter
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 knolselderij geschild en in blokjes
- 300 gram pastinaken geschild en in blokjes
- 500 ml groentebouillon
- 1 eetlepel kokosolie
- 100 gram zeekraal
- 2 blikken sardientjes in olijfolie 240 gram per stuk, olijfolie bewaren
Instructies
- Verwarm de roomboter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook drie minuten.
- Voeg de knolselderij en pastinaak toe en bak twee minuten mee.
- Blijf goed roeren om aanbranden te voorkomen.
- Voeg groentebouillon toe en breng de groenten aan de kook.
- Kook de knolselderij en pastinaak gaar in 20 minuten.
- Verhit ondertussen 1 eetlepel kokosolie in een pan en bak hierin de zeekraal tot hij beetgaar is.
- Giet de knolselderij en pastinaak af en pureer met de pureestamper.
- Voeg de olijfolie uit de twee blikken sardientjes toe en roer goed door.
- Verdeel de puree over de borden en verdeel de zeekraal over de puree.
- Serveer met de sardientjes.
Voedingswaarde
Koolhydraten: 21.9g | Eiwit: 31.9g | Vet: 26.7g | Verzadigd vet: 9.2g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Pastinaak-knolselderijpuree met sardientjes en zeekraal uit het boek Vast-Wel.
Geschreven door diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot. Met voedzame recepten met veel groenten en diversiteit.
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten‘