Pastinaak-knolselderijpuree met sardientjes en zeekraal

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: koolhydraatbeperkt
Porties: 4 personen
Auteur: Voedingsacademie

Equipment

  • 1 Kookpan
  • 1 Bakpan
  • 1 Pureestamper

Over dit recept

Tip: zeekraal is een zeegroente en combineert ook goed met andere visgerechten.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 knolselderij geschild en in blokjes
  • 300 gram pastinaken geschild en in blokjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 100 gram zeekraal
  • 2 blikken sardientjes in olijfolie 240 gram per stuk, olijfolie bewaren

Instructies

  • Verwarm de roomboter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook drie minuten.
  • Voeg de knolselderij en pastinaak toe en bak twee minuten mee.
  • Blijf goed roeren om aanbranden te voorkomen.
  • Voeg groentebouillon toe en breng de groenten aan de kook.
  • Kook de knolselderij en pastinaak gaar in 20 minuten.
  • Verhit ondertussen 1 eetlepel kokosolie in een pan en bak hierin de zeekraal tot hij beetgaar is.
  • Giet de knolselderij en pastinaak af en pureer met de pureestamper.
  • Voeg de olijfolie uit de twee blikken sardientjes toe en roer goed door.
  • Verdeel de puree over de borden en verdeel de zeekraal over de puree.
  • Serveer met de sardientjes.

Voedingswaarde

Koolhydraten: 21.9g | Eiwit: 31.9g | Vet: 26.7g | Verzadigd vet: 9.2g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Pastinaak-knolselderijpuree met sardientjes en zeekraal uit het boek Vast-Wel.

Geschreven door diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot. Met voedzame recepten met veel groenten en diversiteit.