De visie van Pascale Naessens.

Ik ben een echte levensgenieter en romanticus, ik hou van lang en gezellig tafelen, maar ik hou ook van een slank en gezond lichaam. ‘Gezond eten’ staat voor mij niet voor ‘minder, saaier en smaaklozer eten’ maar wel voor ‘meer, gevarieerder en lekkerder eten’. Het is genieten van het leven in alle vrijheid.

Om in het dagelijkse leven tot gezonde voeding te komen heb ik één regel ingevoerd. Een regel die je houvast biedt en waardoor je gezondere keuzes gaat maken:

METHODE:

MENG GEEN SNELLE KOOLHYDRATEN MET EIWITTEN

Twee subregels

  1. Eet enkel natuurlijke ingrediënten
  2. Wees niet zuinig met olijfolie

Daardoor ga je anders eten. Je stapt af van de klassieke manier van eten om overal aardappelen bij te eten. Nu moet je een keuze maken:

  • vis + groenten
  • vlees + groenten
  • kaas + groenten
  • koolhydraten + groenten

Het gevolg is:

  • Je eet meer groenten.
  • Je eet minder snelle koolhydraten, zoals aardappelen, brood en pasta.
  • Je eten verteert veel beter  door de eenvoudige voedselcombinaties.
  • Het biedt houvast in een wereld van overvloed. Het brengt rust.

VERKLARING

Op die manier eet je veel minder verslavende snelle koolhydraten, deze vervang ik door meer groenten en meer vet, vooral olijfolie. Daarmee sluit ik aan bij de nieuwe opkomende wetenschappelijke visie die zegt dat we helemaal niet zoveel koolhydraten nodig hebben. ‘Het idee dat koolhydraten neutraal zijn en de basis van onze voedselpiramide zouden moeten vormen, wordt niet gedragen door veel wetenschappelijk bewijs’, zegt onderzoeker Lydia Bazzano. Het magazine Time heeft het over ‘Ending the war on fat’.

De klassieke voedingsleer promoot veel koolhydraten en weinig vet, terwijl de nieuwe visie het omgekeerde aanbeveelt: minder koolhydraten en de herwaardering van de vetten. Deze progressieve visie op voeding zie je overal in de wereld opkomen en wint aan terrein. Gerenommeerde onderzoekers en deskundigen komen met meer en meer studies die aantonen dat minder snelle koolhydraten en meer vet (olijfolie) positieve gevolgen hebben op het lichaamsgewicht, diabetes, cholesterolniveau en hart- en vaatziekten.

Op papier en voor sommigen zijn veel koolhydraten misschien wel oké, maar voor mij en voor zoveel anderen vormen die een groot probleem! Mijn lichaam kan niet overweg met zoveel snelle en geraffineerde koolhydraten, ik raak verstrikt in de valkuilen ervan, want ze zijn sterk belonend. Op die manier raak ik er heel snel afhankelijk van en mijn hormonen slaan op hol. Datzelfde probleem ervaren heel veel mensen en dat ligt aan de basis van overgewicht en diabetes type 2.
Al 20 jaar eet ik geen snelle koolhydraten meer en heb ik geen problemen meer met mijn gewicht, of verslavend eetgedrag. Ik heb heel veel energie en al jaren zwaait mijn dokter met mijn uitstekende bloedwaarden. Dat geldt ook voor mijn man.

Voor mij dus geen overdaad aan snelle koolhydraten, maar een evenwichtige verdeling tussen vetten, proteïnen en goede bronnen van koolhydraten. Daar voel ik me al jaren uitstekend bij en blijkbaar ook heel veel mensen die overstappen naar deze manier van eten. Velen mailen mij dat ze meer energie hebben en zonder moeite heel wat kilo’s zijn verloren. ‘Dit kunnen we makkelijk volhouden’, lees ik vaak. Lezers getuigen ook over een positief effect op chronische kwalen zoals hoge cholesterol, diabetes type 2, maag- en darmaandoeningen, chronisch vermoeidheidssyndroom, reuma-aandoeningen, …

De bron van deze tekst is van de schitterende website van Pascale Naessens

Pascale Naessens interviewt Professor Hanno Pijl,  hoogleraar diabetologie in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Bron de website van Pascale

Eerst voeding, dan medicijnen.

We moeten ons gezondheidssysteem omgooien, weg van ziekenzorg, maar naar gezondheidszorg. Niet wachten tot we ziek zijn om dan in actie te schieten met medicijnen, maar preventief werken en mensen gezond houden door aangepaste leefstijlfactoren: gezonde voeding, bewegen. Het overgrote deel van de chronische ziekten zijn het gevolg van de manier waarop we leven.

Dit is de video van het interview.

 

Boeken kopen via Je Leefstijl Als Medicijn.

Via onderstaande link kunt u boeken die ik aanbeveel kopen bij Bol.com. Het zijn boeken die u kunnen helpen met een Gezonde Leefstijl. U koopt het boek via deze link rechtstreeks bij Bol.com voor dezelfde prijs die u normaal betaald maar ik ontvang hierover dan een kleine commissie waardoor u de ontwikkeling van deze site steunt.

Besloten Facebook groep voor mensen die hun diabetes om willen keren met leefstijl als medicijn daarbij elkaar te motiveren en te steunen op dit pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. We hebben live video’s maar ook delen we recepten en motiveren en steunen we elkaar. Veel leden zijn inmiddels medicatievrij en zijn daarnaast ook flink afgevallen.

Wil jij ook je diabetes omkeren met Je Leefstijl Als Medicijn wordt dan geheel vrijblijvend en gratis lid van onze groep.

Deze groep is uitsluitend toegankelijk voor mensen met diabetes type 2.

Het sponsor bedrag tot nu toe: 1.860 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

 

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 met 100.000 te verlagen.

 

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen kan je ons bereiken via e-mail [email protected] of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs de voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13