Onderzoek toont aan dat mensen met overgewicht 3 keer zoveel kans hebben te overlijden vanwege een welvaartsziekte zoals diabetes, hart- en vaatziektes, infecties, kanker en zelfs dementie. John van der Heiden deelnemer TV serie hoe wordt ik 100 35 kilo afgevallen geen diabetes meer en gestopt met 13 soorten medicatie.

Gebaseerd op het boek Lichter van William Cortvriendt.

Onderstaande video is deel 1.

Waarom zou je willen afvallen.

De tekst van dit artikel is de tekst van onderstaande video.

Overgewicht en afvallen.

We zijn er in de laatste decennia dagelijks mee bezig. De media berichten bijna elke dag over de obesitas epidemie waar we middenin zitten. Boekhandels zitten vol met allerlei dieetboeken en overal horen we adviezen hoe we zouden moeten afvallen. Uiteraard is ons gewicht een zaak van onszelf en bepalen we zelf of we tevreden zijn met ons gewicht of niet. Echter naast een esthetische reden is er nog een andere belangrijke reden om overgewicht te willen verliezen. Het is namelijk heel ongezond om overgewicht te hebben.

De cijfers van het RIVM laten zien dat in Nederland de laatste decennia overgewicht en obesitas sterk zijn toegenomen. Uit de cijfers blijkt dat ondertussen meer dan 50% van de volwassen bevolking te dik is. Of om het anders te zeggen nog slechts een minderheid van de Nederlandse bevolking heeft een normaal gewicht. In België zijn de cijfers hetzelfde als in Nederland.

Waarom we overgewicht willen verliezen.

We willen er beter uitzien.

De meest genoemde reden waarom mensen met overgewicht willen afvallen is dat ze er eenvoudigweg beter willen uitzien. Echter de belangrijkste reden waarom je overgewicht zou willen verliezen zijn de nadelige gevolgen voor je gezondheid.

Overgewicht is levensgevaarlijk!

Zo toont een groot onderzoek aan dat mensen met een hoger dan normale Body Mass Index (BMI) van meer dan 25 een grotere kans hebben te overlijden. Deze kans loopt op tot 3 keer zo hoog. Het onderzoek leert ook dat deze oversterfte komt doordat de mensen gaan leiden tot een heel scala aan welvaartsziekten zoals diabetes, hart- en vaatziektes, infecties, kanker en zelfs dementie.

Behalve dat deze meestal chronische ziektes de levensduur met vele jaren verminderen neemt ook de kwaliteit van je leven sterk af. Het bereiken van een normaal gewicht is dus niet alleen voor je uiterlijk van belang. Het is van levensbelang.

Voorbeelden van hoe het succesvol afvallen heeft geleid tot 2 heel andere levens zijn Wim & Saïda Tilburgs.

Wim leed aan diverse kwalen zoals ernstig overgewicht, diabetes en depressiviteit na van alles te hebben geprobeerd met meer bewegen en minder eten begon hij in 2015 anders te eten zoals in het boek Lichter wordt uitgelegd. Geleidelijk aan begon zijn vrouw Saïda die ook last had van allerlei gezondheidsklachten met Wim mee te doen. Wim en Saïda zijn intussen hun overgewicht volledig kwijt. Ze zijn weer gezond en eten heerlijk.

Het verhaal van John van der Heiden.

Een ander veelzeggend voorbeeld is de volgende korte video over John van der Heiden. Een van de deelnemers aan het TV Programma Hoe word ik 100 gebaseerd op de behandelingsmethode van William Cortvriendt.

John had diabetes type 2, nierfalen, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol Hij slikte 13 medicijnen Voor het TV programma hoe word ik 100 ging hij van april tot september met zijn leefstijl aan de slag. Het is nu december en wij vroegen ons af hoe het John gaat.

Ik wilde iets aan mijn lichaam gaan doen. Mijn vrouw zij ook al John je wordt te dik en dat vond ik zelf ook. Toen stond er iets in de krant over het programma hoe wordt ik 100 dus ik had me aangemeld. Op dat moment heb ik de knop omgegooid en we zijn in april begonnen en het was in september afgelopen en ik was 35 kilo erbij afgevallen. Maar het allerbelangrijkste voor mij was. Ik was helemaal gezond verklaard door het ziekenhuis. Ik had geen pillen meer ik  hoefde niet meer te spuiten helemaal niks. Ik was heel erg blij.

In Nederland moeten er 150.000 mensen met diabetes type 2 dagelijks insuline spuiten.

Nou ik kwam een keer bij de dokter een paar jaar terug en ik vroeg hem als ik zou afvallen zou ik dan van de spuit af kunnen komen? De dokter antwoorde o nee John daar kom jij niet meer vanaf. Daar baal ik best wel een beetje van want via William en Tamara ben ik gewoon binnen 3 dagen van mijn spuit af gekomen en dan denk ik dat had die dokter toch ook kunnen weten.

Door de begeleiding die ik heb gehad en de medische testen en dergelijke en als je het met een groep doet dan wil je je niet laten kennen. Dan wil je eraan mee doen. Dat geeft de juiste motivatie. Dat is juist zo leuk.

’s Nachts met diabetes heb je pijn in je voeten dat is echt verschrikkelijk. Daar had ik pijnstillers voor. Die heb ik  helemaal niet meer. Het is allemaal perfect geworden. Het is heel vreemd allemaal. Voor mezelf ook. Maar dit maakt het voor mij de moeite waard om er mee door te gaan. En ik heb er mijn vrouw achter staan. Zij eet best nog wel eens een aardappeltje of zo maar ze eet ook vaak met me mee. Dat is ook belangrijk voor mij. En zij is ook 20 kilo kwijt.

Als het eten lekkerder zou zijn geweest vroeger zou ik allang weer teruggevallen zijn. Maar omdat ik dit gewoon lekker vind waarom zou ik dan terugvallen dat is toch zonde. Het is toch heerlijk als mensen tegen je zeggen John wat zie je er goed uit.

Geen medicatie meer.

Ik had metformine, Amlodipine (bloeddrukverlager), simvastine (cholesterolverlagers), hydrochloorthiazide (plastablet dat de bloeddruk verlaagd en de pompkracht van het hart verbeterd) In totaal had ik 4 pillen voor de bloeddruk en nu ben ik alles kwijt. Het enige wat ik nu nog is een acscal cardio poeder als een bloedverdunner maar eigenlijk zou dat ook niet meer nodig zijn denk ik.

De toekomst zie ik heel erg zonnig in. Het gaat echt geweldig. Ik voel me super. Lekker gezond eten, veel groenten, vis perfect.

 Het is duidelijk dat je door de juiste  behandelingsmethode niet alleen je normale gewicht kan terugkrijgen maar dat je ook veel gezonder wordt.

Boeken kopen via Je Leefstijl Als Medicijn.

Via de pagina gezonde leefstijl boeken kunt u boeken die ik aanbeveel kopen bij Bol.com. Het zijn boeken die u kunnen helpen met een Gezonde Leefstijl. U koopt het boek via deze link rechtstreeks bij Bol.com voor dezelfde prijs die u normaal betaald maar ik ontvang hierover dan een kleine commissie waardoor u de ontwikkeling van deze site steunt.

Door mijn persoonlijke ervaringen die nagenoeg gelijk zijn aan die van John is het dus wel duidelijk dat we obesitas en diabetes type 2 kunnen genezen met leefstijl als medicijn. Ook de opmerking van John van der Heide is hierin erg belangrijk.

Door de begeleiding die ik heb gehad en de medische testen en dergelijke en als je het met een groep doet dan wil je je niet laten kennen. Dan wil je eraan mee doen. Dat geeft de juiste motivatie. Dat is juist zo leuk.

Helaas hebben we niet allemaal de mogelijkheid om net als John van der Heide mee te doen aan een programma. Maar we hebben wel een Facebook groep waar je helemaal gratis lid van kan worden en waar we als mensen met diabetes elkaar onderling steunen.