Bij Stichting Je Leefstijl Als Medicijn hebben we persoonlijk ervaren wat de kracht en het belang is van een gezonde leefstijl. Het feit dat je zelf invloed hebt op het verloop van je ziekte en het bevorderen van je gezondheid geeft zelfvertrouwen en energie. Om deze mogelijkheden meer onder de aandacht te brengen delen we onze verhalen in de media. In deze nieuwsberichten lees je op welke manier leefstijl jouw gezondheid kan bevorderen.

Wim Tilburgs; oprichter en voorzitter

Ik heb toen besloten om
een Stichting op te richten
die een stem is voor
de patiënten in de
leefstijlgeneeskunde.

over Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Wim & Saïda Tilburgs
in gesprek over
diabetes type 2
Voorpagina tijdschrift Fit met Voeding bijgewerkt

In het tijdschrift Fit met Voeding van Gert Schuitemaker verschijnt in 2017 het interview met Wim en Saïda Tilburgs.
Ze bespreken diverse onderwerpen waaronder de situatie dat insuline en medicatie wel worden vergoed maar dat je gezond gedrag en investeren in je gezondheid zelf moet betalen.

Investeren in leefstijl kan miljarden besparen

In 2019 verschijnt er in het NRC een opiniestuk waarin duidelijk wordt dat door te investeren in leefstijl er miljarden kunnen worden bespaard op diabeteszorg.
Dit opiniestuk is helaas alleen voor NRC abonnees daarom in het artikel een samenvatting met onderliggende bronnen.

TNO & Ancora health werken samen om diabetes 2 te doorbreken

In mei 2021 verschijnt er in de Telegraaf een artikel over onze samenwerking met Ancora Health en TNO om patiënten te ondersteunen om met leefstijl hun diabetes 2 te doorbreken. Helaas is dit artikel alleen voor abonnees van de Telegraaf, daarom in het artikel een samenvatting.

TNO & Ancora health werken samen om diabetes 2 te doorbreken
Samen Diabetes de baas.

Een artikel in MediReva over
diabetes type 1


MediReva besteedt in augustus 2021 aandacht aan het positieve effect van leefstijl op diabetes type 1. Lisette Jongerius schrijft twee artikelen, waaronder een dubbel interview met Amber en Corine. Daarin vertelt Amber hoe belangrijk het is om open te zijn over je ziekte en de manier waarop je ermee omgaat. Ze beschrijft dat deze houding veel begrip en steun oplevert in haar omgeving.

Gezonder leven in de strijd tegen diabetes én corona.

Een artikel in MediReva over
diabetes type 2.


In november 2021 verschijnt er in Vertel van MediReva het verhaal van Lizette Tabak.


Lizette heeft diabetes type 2 en kreeg corona. Gelukkig was ze al geruime tijd met haar levensstijl bezig, onder meer als lid van één van de online supportgroep diabetes2doorbreken van Je Leefstijl Als Medicijn. 

Gezond leven volgens de methode-Leende: pasta en aardappelen in de ban, veel bewegen en geen stress

In december 2021 besteedt het Eindhovens Dagblad uitgebreid aandacht aan Gezond Dorp Leende.

Gezond Dorp is een succesvol initiatief van sportarts Hans van Kuijk en huisarts Norbert van den Hurk.

Zij zijn allebei medisch adviseur van onze stichting.Ze inspireerden samen een heel dorp om gezonder te gaan leven.

Grijp diabetes bij de kladden.

Een artikel in Radar+ over het belang van leefstijl bij diabetes type 1 & 2


In januari 2022 verschijnt in Radar+ dit artikel. Daarin vertelt Rennie Fopma over haar ervaring met het effect van leefstijl op diabetes. Professor dokter Hanno Pijl geeft uitleg over het belang van leefstijl.

Om grip te krijgen op diabetes, of dat nu gaat om type 1 of type 2, is een goede leefstijl noodzakelijk. ‘De impact van leefstijlverandering is veel groter dan de meeste mensen denken.’

Minder insuline dankzij gezonde leefstijl

Een artikel in MediReva over diabetes type 1/ LADA

Gerrie MediReva

In februari 2022 deelt MediReva in hun mediakanalen het verhaal van Gerrie van Deuren. Zij vertelt hoe ze na haar diagnose met de hulp van sportarts Hans van Kuijk haar leefstijl aanpast. Door minder koolhydraten te eten en dit te vervangen door eiwitten en gezonde vetten weet ze stabiele bloedsuikerwaarden te realiseren. Ze heeft weer vertrouwen in haar lichaam en sport met veel plezier.