De kunstmatige smaakversterker MSG wordt in de VIDEO –  UNBLIND MY MIND gekoppeld aan diverse ziektes waaronder migraine.

Onlangs vertelde ik iemand over deze video en zij zei:

“Wat gek eigenlijk dat niemand aan voeding denkt!

Bij zoveel chronische aandoeningen denkt niemand eraan dat voeding een oorzaak kan zijn. Inderdaad, bijna niemand! En inderdaad, heel gek.

Autisme

“Unblind my mind” vertelt het verhaal van Brooke, een kleutertje dat, als ze net drie is, gediagnosticeerd wordt met autisme.
Haar moeder, Catherine Reid, is biochemicus en moeder van vijf. Brooke is de jongste dochter.
Brooke gaat dan naar een speciale kleuterschool, ze krijgt therapie en onderaan het ‘To-Do’-lijstje staat ‘voeding’.
Catherine besluit gluten en caseïne (zit in alle melkproducten) uit de voeding van haar dochter te halen en na een paar dagen merken ze een groot verschil.
Voor het eerst hebben ze oogcontact met hun dochter en zusje én ze reageert op haar naam…
Ze wordt wat socialer.

MSG

Dat is een grote verbetering maar Brooke blijft ziek, ze kan bijvoorbeeld uren achter elkaar huilen en jengelen omdat ze niet kan beslissen of ze haar deken wel of niet over haar heen wil.
Op het moment dat ze moeten beslissen of de medicijnen verhoogd worden of niet, begint Catherine met een nieuw dieet: ze bant alle MSG uit hun eten.
(MonoSodiumGlutamate; Ve-tsin, E-621/625, een kunstmatige smaakversterker; in het Nederlands: Mononatriumglutamaat)

Het resultaat voor Brooke is verbluffend, binnen een paar dagen verandert ze naar een ‘normale’ kleuter!
Ze wordt sociaal, komt uit haar ‘cocon’.
Ze wordt van haar schooltje “gestuurd”, ze mag naar het normaal onderwijs.
En daar doet ze het heel goed, ze heeft vriendjes en vriendinnetjes, ze is niet meer ziek!

MSG is een kunstmatige smaakversterker die ervoor zorgt dat je smaken sterker ervaart (de smaak IS niet sterker) én dat je ervan door wil blijven eten, zoals bijvoorbeeld paprika chips.
MSG wordt in grote mate aan ons eten toegevoegd, in soepen en sauzen, worst, vleeswaren, snoep, chips met een smaakje, bouillon(-blokjes), kant-en-klaar-maaltijden, echt in bijna alles uit pakjes en zakjes.
In de lijst van ziektes gerelateerd aan MSG die Catherine toont, staan hoofdpijn en migraine; maar ook Diabetes 1 en 2, Alzheimer, Depressie, MS, Parkinson en Obesitas.
Het kan dus helemaal geen kwaad hier extra op te letten.

MSG en migraine

Ik heb zelf ook gemerkt dat ik hoofdpijn krijg als ik iets eet waar MSG in zit.
Ik heb het uitgeprobeerd met chips (Salt&Vinegar), dat at ik een paar dagen achter elkaar, iedere keer de volgende dag hoofdpijn.
Toen ik stopte met deze chips, geen hoofdpijn meer.
Het duurde nog even voor ik alles uit de (koel-)kast verbannen had waar MSG in zit, maar nu krijg ik thuis in ieder geval geen hoofdpijn meer door MSG.
Soms nog wel als we in een restaurant eten, de meeste sauzen bevatten MSG en helaas merk ik dat meteen de dag erna.

Ook hier is het belang van REAL FOOD wederom aangetoond!

Dit is een persoonlijke ervaring van Marina Boeser

Niet iedereen reageert zo op MSG er zijn ook mensen die blijkbaar geen klachten hebben.
Maar je kan altijd zelf onderzoeken hoe dit bij jou zo is.
Heb jij hier ervaringen mee deel ze via ons contactformulier.