Monchoutaart koolhydraatarm

Koolhydraatarme monchoutaart

Bereidingstijd: 30 minuten
2 uur
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Gang: Tussendoortje
Keuken: Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 16 personen

Equipment

  • 1 springvorm
  • 1 maatbeker
  • 1 steelpan
  • 3 beslagkom
  • 1 mixer
  • bakpapier
  • Oven

Ingrediënten

  • 4 gram bakpoeder
  • 35 gram kokosmeel
  • 50 gram geraspte kokos
  • 5 gram speculaaskruiden
  • 75 gram roomboter
  • 30 gram erythritol
  • 1 ei
  • 2 gram zout
  • 200 gram monchou
  • 250 ml slagroom
  • 40 gram erythritol
  • 6 gram vanille aroma
  • 3 blaadjes gelatine
  • rood fruit naar keuze

Instructies

  • Voor de bodem:
  • Smelt de boter.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Meng in een kom de boter en 30 gram erythritol goed door elkaar. 
  • Voeg de kokos, kokosmeel, bakpoeder, zout en speculaaskruiden toe. 
  • Meng het met een mixer door elkaar. 
  • Voeg het ei toe en meng alles tot een stevig mengsel. 
  • Bekleed de bodem van een taartvorm met bakpapier, vet de randen met boter in.  
  • Bedek de taartvorm met het beslag, zodat er een gladde bodem ontstaat. 
  • Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna goed afkoelen. 
  • Voor de vulling:
  • Voeg 3 gelatineblaadjes toe aan een kom met koud water en laat dit minimaal 5 minuten weken.
  • Klop ondertussen in een kom de zachte monchou, vanille aroma en 40 gram erythritol luchtig.
  • Klop daarna in een aparte kom met een mixer de slagroom stijf. 
  • Spatel de geklopte monchou vervolgens door de slagroom. 
  • Voeg 50 ml water toe aan een steelpannetje en breng dit aan de kook. 
  • Haal de pan dan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het warme water.
  • Voeg al roerend de opgeloste gelatine toe aan de kom met de slagroom en monchou.
  • Schenk het mengsel in de springvorm en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. 
  • Snijd de taart in 16 punten en bedek iedere punt met een in plakjes gesneden aardbei, frambozen of blauwe bessen.

Voedingswaarde

Koolhydraten: 2.5g | Eiwit: 2.6g | Vet: 14g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!