Porties: 16 personen
Equipment
- 1 springvorm
- 1 maatbeker
- 1 steelpan
- 3 beslagkom
- 1 mixer
- bakpapier
- Oven
Ingrediënten
- 4 gram bakpoeder
- 35 gram kokosmeel
- 50 gram geraspte kokos
- 5 gram speculaaskruiden
- 75 gram roomboter
- 30 gram erythritol
- 1 ei
- 2 gram zout
- 200 gram monchou
- 250 ml slagroom
- 40 gram erythritol
- 6 gram vanille aroma
- 3 blaadjes gelatine
- rood fruit naar keuze
Instructies
- Voor de bodem:
- Smelt de boter.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een kom de boter en 30 gram erythritol goed door elkaar.
- Voeg de kokos, kokosmeel, bakpoeder, zout en speculaaskruiden toe.
- Meng het met een mixer door elkaar.
- Voeg het ei toe en meng alles tot een stevig mengsel.
- Bekleed de bodem van een taartvorm met bakpapier, vet de randen met boter in.
- Bedek de taartvorm met het beslag, zodat er een gladde bodem ontstaat.
- Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna goed afkoelen.
- Voor de vulling:
- Voeg 3 gelatineblaadjes toe aan een kom met koud water en laat dit minimaal 5 minuten weken.
- Klop ondertussen in een kom de zachte monchou, vanille aroma en 40 gram erythritol luchtig.
- Klop daarna in een aparte kom met een mixer de slagroom stijf.
- Spatel de geklopte monchou vervolgens door de slagroom.
- Voeg 50 ml water toe aan een steelpannetje en breng dit aan de kook.
- Haal de pan dan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het warme water.
- Voeg al roerend de opgeloste gelatine toe aan de kom met de slagroom en monchou.
- Schenk het mengsel in de springvorm en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de taart in 16 punten en bedek iedere punt met een in plakjes gesneden aardbei, frambozen of blauwe bessen.
Voedingswaarde
Koolhydraten: 2.5g | Eiwit: 2.6g | Vet: 14g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten‘