Leefstijlverandering; bestaat er een ideale volgorde?
Alle leefstijlpijlers zijn belangrijk bij leefstijlverandering. Is er ook een optimale volgorde voor het aanpakken van de pijlers?
Alle leefstijlpijlers zijn belangrijk bij leefstijlverandering. Is er ook een optimale volgorde voor het aanpakken van de pijlers?
Veel chronische ziektes hebben een gemeenschappelijke oorzaak: metabole disfunctie. Screening kan veel problemen voorkomen, schrijft internist Yvo Sijpkens
Naar het verlichten van reumaklachten met behulp van de leefstijl is nog weinig onderzoek gedaan. Een studie van Erasmus MC toont veelbelovende resutaten.
In dit artikel gaat Amber Heijneman het gesprek over leefstijlgeneeskunde aan met sport- en leefstijlarts dr. Hans van Kuijk. Binnen zijn sportgeneeskundig handelen legt Van Kuijk de focus op leefstijlverbeteringen omdat daar bij vrijwel alle welvaartsaandoeningen enorme gezondheidswinst te realiseren valt.
Hoe kan de transitie naar een zorgsysteem gericht op preventie worden gemaakt? Die vraag wordt in een podcast besproken.
Leefstijlverandering kan een grote rol spelen bij de behandeling van psychische aandoeningen. Een podcastinterview met Wim Tilburgs
Artsen zijn opgeleid om te ‘repareren’ zonder de achterliggende problemen aan te pakken, aldus verslavingsarts Robert van de Graaf
Een belangrijk deel van de mensen is zonder goede gespecialiseerde leefstijlzorg niet in staat om te veranderen. Ongezonde leefstijl is gedrag en gedrag is taai
Waarom is ander gedrag vasthouden zo lastig? Dr. Pepijn van Empelen gedragsveranderkundige bij TNO bespreekt in dit artikel deze vraag.
Het leefstijlroer. Wanneer wij het over leefstijl hebben, bedoelen wij zes pijlers die samen de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de mens beïnvloeden.
Dit was het laatste bericht
Dit was het laatste bericht