‘Ik ben 30! Zo kan ik niet verder.’ De zoektocht van Marloes Boon naar verlichting van reuma
Op dertigjarige leeftijd kreeg Marloes Boon de diagnose reuma. Door verandering van leefstijl kon ze de klachten terugdringen.
Op dertigjarige leeftijd kreeg Marloes Boon de diagnose reuma. Door verandering van leefstijl kon ze de klachten terugdringen.
Recensie van De Voedingswaardewijzer van Juglen Zwaan. Een unieke inkijk in onze dagelijkse voeding.
Je wilt graag minder suiker eten, hoe pak je dat aan? De diëtisten van de voedingsacademie geven advies en bieden je een suikerchallenge aan.
Zonder het te weten krijgen we meer suikers binnen dan we denken. In dit artikel zetten we een aantal belangrijke bronnen van verborgen suikers op een rij.
Introductie van data driven fasting, een revolutionaire methode om gewicht te verliezen en gezonder te worden.
Het ketogeen dieet heeft veel mensen geholpen om gezonder te worden. Het krijgt inmiddels zo veel belangstelling dat het langzaam een soort hype geworden is, waarbij ook een aantal mythes en overspannen verwachtingen is ontstaan. We zetten de 9 belangrijkste mythes op een rij.
Prebiotica zijn belangrijk voor een goede gezondheid. Voedingsdeskundige Sanne Knijn zet een aantal koolhydraatarme bronnen op een rij.
Een dieet volgen bij overgewicht levert vaak slechts tijdelijke resultaten. Met intuïtief en mindful eten krijg je meer controle over je voeding.
Diëtisten Brenda Frunt en Marieke de Groot geven 6 tips voor een koolhydraatarme kerst. Zo hou je tijdens de feestdagen een stabiele bloedsuikerspiegel en blijf je lekker energiek.
Corine Heijneman pleit voor een focus op voeding in zelfmanagement. Na ruim twintig jaar te leven met reuma paste zij haar voedingspatroon aan en kreeg grip op haar reuma. Luister in deze podcast van The Nourishing State naar haar verhaal
Dit was het laatste bericht
Dit was het laatste bericht