LCHF Belevingsmarkt GezondDorp Leende

Op zondag 12 augustus 2018 zal stichting Je leefstijl Als Medicijn aanwezig zijn op de LCHF Belevingsmarkt in GezondDorp Leende the place to be deze dag. 

Ontmoet mensen met een LCHF leefstijl

De LCHF Belevingsmarkt is ‘the place to be’ voor iedereen die op zoek is naar inspiratie op het gebied van goede, eerlijke voeding: Low Carb Healthy Food. Een gezonde leefstijl bestaat echter uit meerdere componenten. Naast goede, eerlijke voeding zijn ook voldoende beweging (inspanning), ontspanning & sociale contacten en slaap & bioritme belangrijk. Voor al deze componenten is volop aandacht tijdens deze markt vol van inspiratie. Vandaag ontmoet je mensen met dezelfde interesses in een goede sfeer en met volop gezelligheid.

Beleven: Proeven, ruiken, ervaren en leren

Bezoekers kunnen tijdens de markt proeven, ruiken, ervaren en leren wat de LCHF leefstijl inhoudt en hoe producten en voedingsmiddelen kunnen worden gebruikt. Daarbij vormt doen een belangrijk element, zowel op de dag zelf als daarna in de dagelijkse praktijk. Uiteraard kunnen diverse (streek-)producten ook ter plekke gekocht of besteld worden.

Een dagje uit voor het hele gezin

Naast te weten komen hoe het écht zit, is het ook een lekker dagje uit voor het hele gezin. Je kunt er informatie verzamelen, shoppen, workshops volgen, voedingsadviezen krijgen, hapjes proeven, genieten van live muziek en relaxen op één van de vele terrassen. En omdat bekend is dat “pas als de kinderen blij zijn, ouders kunnen ontspannen”, zijn er ook activiteiten voor kinderen.

 

Meer over Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

 

Ondersteuning bij een gezonde leefstijl

Niet iedereen heeft het geluk om in Leende te wonen en te kunnen deelnemen aan het initiatief GezondDorp. Maar veel mensen zijn op zoek naar ondersteuning om door middel van een gezonde leefstijl hun gezondheid te verbeteren. De Stichting Je Leefstijl Als Medicijn, die deze ondersteuning biedt is aanwezig op de LCHF belevingsmarkt. Zij onderschrijft  volledig de LCHF visie van GezondDorp en voert die op grote schaal in voor de behandeling van mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde ziekten.

6 pijlers van een gezonde leefstijl

Daarnaast heeft de stichting actieve Facebook groepen waar (ervarings)deskundigen dagelijks mensen met diabetes type 2 helpen om deze ziekte om te keren op basis van zes pijlers van een gezonde leefstijl:

  • Onbewerkte voeding: LCHF voedingspatroon
  • Beweging
  • Stressreductie
  • Natuurlijk dag- en nachtritme en voldoende slaap
  • Mindset
  • Aandacht voor persoonlijke relaties en zorgen voor elkaar

Dit doet de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn in samenwerking met onder meer TNO en het LUMC. Gezamenlijk maken we ons sterk voor de invoering van Leefstijlgeneeskunde.

Bantingcoaches van The Real Meal Revolution

Op onze stand zullen ook Bantingcoaches aanwezig zijn. Dat zijn voedingscoaches die opgeleid zijn door Tim Noakes en de schrijvers van het boek The Real Meal Revolution  (het boek waarop de aanpak van GezondDorp is gebaseerd). De bezoekers van onze stand kunnen meedoen met een leuke, gezonde WIN-actie.

Boordevol ideeën, houd deze pagina in de gaten…

Wij van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn zitten nog boordevol ideeën. Houdt ons in de gaten, want we komen binnenkort nog met meer verrassende aankondigingen van activiteiten die we op de LCHF Belevingsmarkt zullen ondernemen.

Overzichtslezing “Weet wat je eet”

Bewuster en gezonder leven

Wat is verstandig om te eten en wat juist niet? In ‘Weet wat je eet’ laat journalist Daan de Wit op prikkelende en toegankelijke wijze zien dat de oudste kennis over voeding wordt bevestigd door de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Gezond eten is eten zoals je lichaam zou willen dat je eet. Je lichaam hunkert naar natuurlijke voeding, naar voldoende vitaminen, mineralen, vetten en eiwitten.

Tijdens deze overzichtslezing neemt hij je mee op een ontdekkingsreis vol eyeopeners, zoals ‘van vet word je slank’ en ‘supermarktmelk is dood, leve de rauwe melk van de boer’. Dankzij zijn concrete tips en de gedegen research die eraan ten grondslag ligt, ben je in staat om met gemak een gezond en natuurlijk voedingspatroon te ontwikkelen. Diëten volgen en honger lijden is niet nodig: wie gezond eet, kan zo veel eten als hij maar wil. Food for thought voor iedereen die bewuster en gezonder wil leven.

Daan de Wit verzorgt deze overzichtslezing

Daan is journalist en verslaggever voor televisie, documentaire en geschreven media. Eerder publiceerde hij twee onderzoeksjournalistieke boeken voor uitgeverij Lemniscaat: De Volgende Oorlog en Dossier Mexicaanse griep. Op basis van Weet wat je eet ontwikkelde Daan bovendien een format voor een serie televisiereportages.

Daan de Wit is aanwezig op de stand van Stichting Je Leefstijl als Medicijn

Een van de pijlers van een gezonde leefstijl is voeding. Dus Weet wat je Eet is zeker een thema voor ons. En we hebben ook al lang op onze site een speciale pagina gewijd aan het werk van Daan de Wit.

 

 

Het voedingsadvies voor mensen die diabetes type 2 willen Doorbreken.

Het voedingsadvies dat wij in onze Facebookgroep Diabetes Doorbreken met Je Leefstijl Als Medicijn geven is mede gebaseerd op het boek Koolhydraatarm, Suikervrij, vetrijk. Mede geschreven door de Zuid-Afrikaanse Professor Tim Noakes en Jonno Proudfoot.

Tim Noakes is emeritus professor in sport- en bewegingswetenschappen aan de universiteit van Kaapstad en ontving een eredoctoraat aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. De methode die hij toepast noemt hij dan het Banting Dieet. Bij de stichting zijn dan ook gecertificeerde Bantingcoaches aangesloten.

Vanaf 18 juni is het nieuwe boek van Jonno Proudfoot beschikbaar De complete koohydraatarme keuken. Bestel het nu via deze link.

 

Het begin

Wim Tilburgs, oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn, heeft sinds 2015 zijn diagnoses diabetes type 2 en morbide obesitas doorbroken. Sinds die tijd zet hij zich in om andere mensen met leefstijlgerelateerde aandoeningen te ondersteunen. De stichting heeft als ambitie om binnen 3 jaar het aantal mensen met een leefstijlgerelateerde aandoening met 100.000 te verminderen. Hier is hij te beluisteren in een uitzending van Radio EenVandaag, samen met prof. dr. Hanno Pijl van het LUMC en dr. ir. Ben van Ommen van TNO – twee grondleggers van leefstijlgeneeskunde in Nederland. 

Wil jij zelf ook meedenken?

Het platform Leefstijl Als Medicijn heeft openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word je ook lid? Je bent van harte welkom!

Lid worden van de Facebookgroep

Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om het aantal mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde aandoeningen terug te dringen.

Doe een gift

Contact opnemen