Krentenbollen van amandelmeel – koolhydraatarm
Porties: 4
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 20 gram Amandelmeel
- 4 gram Bakpoeder
- 8 gram Psylliumvezel
- 5 gram Kokosmeel
- 10 gram Erythritol
- Snufje Zout
- 2 Eieren
- 65 gram Griekse yoghurt
- 5 gram Vanille-aroma
- 4 Paranoten
- 15 Gram Rozijnen
Instructies
- Weeg en meng alle droge ingrediënten (met uitzondering van de noten en rozijnen) door elkaar
- Voeg de yoghurt, eieren en vanille aroma toe. Roer nogmaals goed door.
- Hak met de keukenmachine de paranoten en rozijnen klein. Roer de noten en rozijnen door het beslag.
- Verwarm de oven voor op 160 graden en laat het beslag 15-30 minuten rusten (om het rijzen van de bolletjes te bevorderen).
- Verdeel het deeg in 4 porties (bolletjes) op een rooster bekleed met bakpapier.
- Bak de bolletjes in 20 minuten goudbruin.
Voedingswaarde
Serving: 1stuk | Koolhydraten: 5.1g | Eiwit: 5.4g | Vet: 8.85g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten‘
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten‘