Koolhydraatarme slagroomtaart

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
1 uur
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Gang: Tussendoortje
Keuken: Koolhydraatarm
Trefwoord: Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 12 personen

Equipment

  • 1 steelpannetje
  • Oven
  • 1 beslagkom
  • 1 springvorm 20 cm
  • bakpapier
  • mixer

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 140 gram amandelmeel
  • 150 gram roomkaas
  • 110 gram erythritol
  • 40 gram roomboter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 theelepels vanille aroma
  • 200 gram monchou
  • 500 ml slagroom
  • 6 blaadjes gelatine
  • 100 gram blauwe bessen
  • rood fruit
  • amandelschaafsel

Instructies

  • Maak de dag ervoor de jam-vulling.
  • Doe de blauwe bessen in een steelpannetje met een bodempje water.
  • Breng aan de kook.
  • Pureer de bessen en voeg 3 blaadjes gelatine toe.
  • Voeg naar smaak erythritol toe.
  • Laat dit afkoelen en opstijven.
  • Voor de bodem:
  • Smelt de roomboter. 
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 170 graden. 
  • Meng in een grote kom het amandelmeel, bakpoeder en 40 gram erythritol.  
  • Voeg de eieren, gesmolten boter, zachte roomkaas en 1 theelepel vanille aroma toe.
  • Meng tot een samenhangend deeg. 
  • Bekleed een springvorm van 20 cm met een vel bakpapier en vet de randen in.  
  • Giet het deeg in de springvorm en bak de taartbodem 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de bodem na het bakken goed afkoelen. 
  • Voeg 3 gelatineblaadjes toe aan een kom met koud water en laat dit minimaal 5 minuten weken.  
  • Klop ondertussen in een kom de zachte monchou, slagroom, 2 theelepels vanille aroma en 70 gram erythritol luchtig.  
  • Voeg 50 ml water toe aan een steelpannetje en breng dit aan de kook.
  • Haal de pan dan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het warme water.
  • Voeg al roerend de opgeloste gelatine toe aan de kom met de slagroom en klop het stijf. 
  • Laat het even opstijven in de koelkast. 
  • Bedek het midden van de afgekoelde bodem met de jam-vulling.
  • Bedek hem met de slagroom en strijk de zij- en bovenkant glad.
  • Versier de bovenkant met rood fruit naar keuze en de zijkanten met amandelschaafsel. 

Voedingswaarde

Koolhydraten: 3.7g | Eiwit: 7.9g | Vet: 40.6g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!