Porties: 12 personen
Equipment
- 1 steelpannetje
- Oven
- 1 beslagkom
- 1 springvorm 20 cm
- bakpapier
- mixer
Ingrediënten
- 3 eieren
- 140 gram amandelmeel
- 150 gram roomkaas
- 110 gram erythritol
- 40 gram roomboter
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 theelepels vanille aroma
- 200 gram monchou
- 500 ml slagroom
- 6 blaadjes gelatine
- 100 gram blauwe bessen
- rood fruit
- amandelschaafsel
Instructies
- Maak de dag ervoor de jam-vulling.
- Doe de blauwe bessen in een steelpannetje met een bodempje water.
- Breng aan de kook.
- Pureer de bessen en voeg 3 blaadjes gelatine toe.
- Voeg naar smaak erythritol toe.
- Laat dit afkoelen en opstijven.
- Voor de bodem:
- Smelt de roomboter.
- Verwarm de hetelucht oven voor op 170 graden.
- Meng in een grote kom het amandelmeel, bakpoeder en 40 gram erythritol.
- Voeg de eieren, gesmolten boter, zachte roomkaas en 1 theelepel vanille aroma toe.
- Meng tot een samenhangend deeg.
- Bekleed een springvorm van 20 cm met een vel bakpapier en vet de randen in.
- Giet het deeg in de springvorm en bak de taartbodem 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de bodem na het bakken goed afkoelen.
- Voeg 3 gelatineblaadjes toe aan een kom met koud water en laat dit minimaal 5 minuten weken.
- Klop ondertussen in een kom de zachte monchou, slagroom, 2 theelepels vanille aroma en 70 gram erythritol luchtig.
- Voeg 50 ml water toe aan een steelpannetje en breng dit aan de kook.
- Haal de pan dan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het warme water.
- Voeg al roerend de opgeloste gelatine toe aan de kom met de slagroom en klop het stijf.
- Laat het even opstijven in de koelkast.
- Bedek het midden van de afgekoelde bodem met de jam-vulling.
- Bedek hem met de slagroom en strijk de zij- en bovenkant glad.
- Versier de bovenkant met rood fruit naar keuze en de zijkanten met amandelschaafsel.
Voedingswaarde
Koolhydraten: 3.7g | Eiwit: 7.9g | Vet: 40.6g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.