Auberginewaaier met paprika en tomaat koolhydraatarm - Ekomenu

Koolhydraatarme recepten & weekmenu

Ontdek de voordelen van koolhydraatarm eten en laat ons je gids zijn naar een gezondere leefstijl. Een voedingspatroon met weinig koolhydraten bevat meer eiwitrijke en vezelrijke producten. Dit kan je helpen bij het behoud van spiermassa tijdens het afvallen. Vezelrijke producten en eiwitten zorgen voor een langdurige verzadiging waardoor je minder snel een hongergevoel krijgt.

Voordelen van biologische koolhydraatarme voeding

Ekomenu - maaltijdboxen - linnen tas met gezonde groente

Bij Je Leefstijl als Medicijn zijn we overtuigd van de voordelen van biologische ingrediënten. Daarom zijn we trots op onze samenwerking met Ekomenu, een toonaangevende ontwikkelaar van biologische maaltijdboxen. We stellen onze recepten zorgvuldig samen, zodat we jou kunnen voorzien van gezonde en biologische maaltijden.

  • Producten afkomstig van lokale boeren
  • Respect voor milieu & diversiteit
  • Gezonde & smakelijke maaltijden

Weekmenu opstellen

De Ekomenu maaltijdbox neemt de last van het opstellen van een weekmenu van je weg. Ze leveren zorgvuldig samengestelde recepten en ingrediënten bij jou thuis. Het plannen van gevarieerde en gezonde maaltijden wordt eenvoudig en stressvrij. De weekmenu’s zijn afgestemd op jouw smaakvoorkeuren en dieetvereisten. Geniet van gemak, variatie en heerlijke gerechten zonder gedoe.

Wat eten we vandaag

FAQ – veelgestelde vragen over koolhydraatarme voeding

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Een koolhydraatarm voedingspatroon is een voedingsplan dat de inname van koolhydraten beperkt en de consumptie van eiwitten en gezonde vetten bevordert.

Welke voedingsmiddelen kan ik eten op een koolhydraatarm dieet?

Je kunt vlees, vis, eieren, groenten die boven de grond groeien, noten, zaden, zuivel en gezonde vetten (zoals avocado’s en olijfolie) eten.

Welke voedingsmiddelen moet ik vermijden?

Het is het beste om voedingsmiddelen met veel koolhydraten te vermijden, zoals suiker, frisdrank, snoep, brood, pasta, rijst en aardappelen.

Hoeveel koolhydraten kan ik per dag eten?

Het hangt af van je gezondheidsdoelen en je individuele tolerantie, maar over het algemeen varieert het van 20 tot 150 gram per dag.

Kan ik fruit eten op een koolhydraatarm dieet?

Hoewel fruit koolhydraten bevat, kun je sommige soorten in gematigde hoeveelheden eten. Bessen hebben bijvoorbeeld minder koolhydraten dan bananen of druiven.

Zal ik gewicht verliezen op een koolhydraatarm dieet?

Veel mensen hebben succesvol gewicht verloren met een koolhydraatarm voedingspatroon. Echter, zoals bij elk voedingspatroon, hangt het succes af van het consistent volgen van het dieet en het maken van algemene gezonde keuzes.

Is een koolhydraatarm dieet veilig op de lange termijn?

Er is nog steeds onderzoek gaande naar de langetermijneffecten van een koolhydraatarm voedingspatroon. Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle koolhydraatarme diëten hetzelfde zijn. Het is mogelijk om een gezond, gebalanceerd, koolhydraatarm voedingspatroon te volgen door te focussen op onbewerkte voedingsmiddelen en goede koolhydraten in plaats van alle koolhydraten te vermijden.

Moeite met het samenstellen van een weekmenu?

Download nu het gratis e-book van Ekomenu om jou te helpen bij het opstellen van een weekmenu. Dit boek staat boordevol heerlijke recepten en waardevolle tips & tricks, allemaal ontworpen om jou te begeleiden bij het opstellen van een gezond en gevarieerd menu voor de hele week. Er is een e-book voor iedere leefstijl.

voel-je-lekker-ekomenu-ebook_koolhydraatarm_1000x705

Diabetes 2 Doorbreken

Heb je vragen over diabetes type-2 doorbreken dan ben je welkom in onze community op Facebook. Voor inspiratie, motivatie, steun, kennis en gewoon leuke nieuwe mensen leren kennen. Sommige nieuw maar ook ervaringsdeskundigen.

je leefstijl als medicijn - supportgroep diabetes type 2

Gerelateerde berichten

De 9 grootste keto mythes

De 9 grootste keto mythes

Het ketogeen dieet heeft veel mensen geholpen om gezonder te worden. Het krijgt inmiddels zo veel belangstelling dat het langzaam een soort hype geworden is, waarbij ook een aantal mythes en overspannen verwachtingen is ontstaan. We zetten de 9 belangrijkste mythes op een rij.