Heb je wel eens zelf crackers gemaakt? Deze koolhydraatarme crackers maken we met noten, mozzarella, roomkaas en ei. Erg lekker met notenpasta of ander beleg. De crackers zijn 5 dagen houdbaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
Ekomenu
Equipment
- Oven
- Bakplaat
- bakpapier
- keukenmachine blender of staafmixer
- Deegroller
- Pizzames
Over dit recept
Ingrediënten
- 150 gram amandelen
- 1 Ei
- 200 gram mozzarella
- 40 gram roomkaas
- 100 gram gemengde notenpasta
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maal de amandelen in een keukenmachine fijn (of gebruik een blender of staafmixer).
- Kluts het ei.
- Doe de mozzarella, roomkaas en het geklutste ei in de keukenmachine samen met de gemalen amandelen en mix tot een glad 'deeg'.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg het deeg op de bakplaat en leg hier nog een vel bakpapier op.
- Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter.
- Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak het deeg 5 minuten in de oven.
- Haal het deeg uit de oven en keer het om.
- Snijd het deeg in de vorm van crackers (gebruik bijvoorbeeld een pizzames) en bak nog eens 5 minuten in de hete oven.
- Laat de koolhydraatarme crackers afkoelen en beleg ze met de notenpasta.
Voedingswaarde
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.