Zoek je een keer iets bijzonders en hunker je naar pasta? Dan is Konjac een goed alternatief! Konjac is een grote zetmeelhoudende wortelknol en wordt veelal gegeten in Japan en China. Deze vezelrijke en caloriearme knol bestaat voornamelijk uit water. Dat is de reden dat de Konjac wortel goed te gebruiken is voor koolhydraatarme of ketogene maaltijden.
Ekomenu
Porties: 2 personen
calorieën: 575kcal
Equipment
- 1 pan
- 1 Zeef
- 2 Bakpan
Over dit recept
Maak de pasta pesto af met wat verse basilicum.
Ingrediënten
- 250 gram Konjac spaghetti
- 100 gram Pesto basilicum
- 75 gram Kaas geraspt
- 2 stuks Rode ui
- 1 stuks Broccoli
- 3 eetlepels Olie
- 1 snufj Zout
- 1 snufje Peper
Instructies
- Was de broccoli en snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook of stoom de broccoli in 5 minuten beetgaar.
- Haal de pan van het vuur en laat de broccoli verder garen.
- Giet daarna het water af.
- Spoel intussen de Konjac spaghetti in een zeef onder de kraan. Schrik niet van de geur, als je het goed afspoelt wordt de geur neutraler.
- Verwarm een droge bakpan en bak de Konjac spaghetti 3-5 minuten. Zo wordt het vocht uit de spaghetti onttrokken en de spaghetti wordt wit van kleur.
- Pel intussen de ui en snijd in ringen.
- Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui 2 minuten op een middelhoog vuur.
- Voeg de voorgekookte broccoli, de pesto en de helft van de kaas toe en laat zachtjes pruttelen.
- Schep de Konjac spaghetti erdoor.
- Strooi de overgebleven kaas erover en besprenkel met olijfolie extra vierge.
Voedingswaarde
Calorieën: 575kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 17g | Vet: 50g | Verzadigd vet: 13g | Vezels: 11g | Suiker: 6g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten‘