Vandaag een keizerlijk gerecht: Kaiserschmarrn. Deze Oostenrijkse lekkernij is een soort pannenkoek, waarbij het luchtige karakter voortkomt uit stijf geklopte eiwitten die op het laatste door het beslag worden geroerd. Kaiserschmarren worden vaak gegeten met jam of fruit en heel veel suiker. Vandaag maken we een keto variant met amandelmeel.

Ekomenu

Keto Kaiserschmarrn

Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Ontbijt
Keuken: Ketogeen
Trefwoord: Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 4 personen
calorieën: 614kcal
Auteur: Ekomenu

Equipment

  • Staafmixer
  • 2 beslagkom
  • Rasp
  • Bakpan
  • Spatel

Over dit recept

Ook erg lekker met rozijnen.

Ingrediënten

  • 120 gram Amandelmeel
  • 300 gram Volle kwark
  • 8 eieren
  • 1 Citroen
  • 125 gram Frambozen
  • 1 eetlepel olijfolie of roomboter
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Splits de eieren en klop het eiwit heel stijf met een snufje zout.
  • Klop een luchtig beslag van de amandelmeel, kwark en eigeel.
  • Was de citroen en rasp de schil erboven.
  • Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag.
  • Verhit olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan.
  • Schenk het beslag in delen in de pan en bak lichtbruin en gaar.
  • Met een spatel verdeel je de pannenkoekjes in stukken.
  • Serveer de kaiserschmarrn met een lepel kwark en een paar frambozen (of ander fruit).

Voedingswaarde

Calorieën: 614kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 23g | Vet: 53g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 3g | Suiker: 5g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!