Vandaag een keizerlijk gerecht: Kaiserschmarrn. Deze Oostenrijkse lekkernij is een soort pannenkoek, waarbij het luchtige karakter voortkomt uit stijf geklopte eiwitten die op het laatste door het beslag worden geroerd. Kaiserschmarren worden vaak gegeten met jam of fruit en heel veel suiker. Vandaag maken we een keto variant met amandelmeel.
Ekomenu
Equipment
- Staafmixer
- 2 beslagkom
- Rasp
- Bakpan
- Spatel
Over dit recept
Ingrediënten
- 120 gram Amandelmeel
- 300 gram Volle kwark
- 8 eieren
- 1 Citroen
- 125 gram Frambozen
- 1 eetlepel olijfolie of roomboter
- Zout naar smaak
Instructies
- Splits de eieren en klop het eiwit heel stijf met een snufje zout.
- Klop een luchtig beslag van de amandelmeel, kwark en eigeel.
- Was de citroen en rasp de schil erboven.
- Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag.
- Verhit olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan.
- Schenk het beslag in delen in de pan en bak lichtbruin en gaar.
- Met een spatel verdeel je de pannenkoekjes in stukken.
- Serveer de kaiserschmarrn met een lepel kwark en een paar frambozen (of ander fruit).
Voedingswaarde
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.