Keto kaastaco salade met gehakt

Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Ketogeen, Koolhydraatarm
Trefwoord: Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 4 personen
calorieën: 619kcal
Auteur: Ekomenu

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat
  • bakpapier
  • Braadpan
  • Vergiet/ zeef

Over dit recept

Taco’s zijn kleine gevouwen tortilla’s met een lekkere vulling van bijvoorbeeld peulvruchten, mais, tomaat en avocado. Ze komen oorspronkelijk uit Latijns-Amerika en worden daar gezien als een snelle, voedzame maaltijd. Wij maken vandaag een keto variant met kaastaco’s, spinazie en avocado. Een avocado zit bomvol vitamines en essentiële vetzuren en past uitstekend in een ketogeen dieet. Tip: Haal de avocado uit de zak en laat deze verder rijpen op je fruitschaal.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.
Tip: Hou je van pit? Druppel dan wat pittige tabasco erover.

Ingrediënten

  • 100 gram kaas geraspt
  • 400 gram rundergehakt
  • 200 gram spinazie
  • 4 stuks tomaten
  • 2 stuks avocado
  • 150 gram zure room
  • 4 eetlepels citroensap
  • zout naar smaak
  • chilipeper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder

Instructies

  •  Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de geraspte kaas in kleine hoopjes op de bakplaat met genoeg ruimte ertussen (per persoon 2-3 hoopjes). 
  • Bak de kaas in 8-10 minuten tot deze flink gaat bubbelen en lichtbruin kleurt.
  • Laat de kaas afkoelen en hard worden en breek daarna in grove stukken of houd heel.
  • Verhit olie in een bakpan.
  • Breng het gehakt op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper en rol kleine gehaktballetjes ervan. 
  • Bak de gehaktballetjes al omschuddend in 8-10 minuten gaar.
  • Was de spinazie in een zeef onder de kraan en snijd klein (verwijder eventueel harde steeltjes).
  • Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. 
  • Doe de tomaat in een zeef en bestrooi met zout.
  • Laat het vocht zoveel mogelijk uitlekken. 
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd in dunne plakjes. 
  •  Breng de zure room op smaak met citroensap, zout en (chili)peper. 
  • Verdeel de spinazie over de borden (of kommen) en leg hierop de tomaat, avocado, gehaktballetjes en kaastaco's.
  •  Maak af met een flinke lepel zure room. 

Voedingswaarde

Calorieën: 619kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 30g | Vet: 51g | Verzadigd vet: 17g | Zout: 0.8mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Keto kaastaco salade met gehakt is ook verkrijgbaar als maaltijdbox bij Ekomenu

Klik hier voor het recept en de maaltijdbox op de site van onze partner Ekomenu.