Porties: 4 personen
calorieën: 519kcal
Over dit recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- 2 st Knoflookteen
- 400 g Varkensshoarma
- 400 g Bloemkoolrijst
- 2 st Paksoi
- 100 ml Kokosmelk
Zelf toevoegen
- 1 el Bakolie of boter
- 1 el Sojasaus
- Zout en (chili) peper naar smaak
Instructies
Bereidingswijze
- Pel de knoflook. Schenk de sojasaus in een kom en pers de knoflook erboven uit. Schep de varkensshoarma erdoor. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
- Verhit olie in een bakpan en bak de bloemkoolrijst in circa 3-5 minuten lichtbruin op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Zet vervolgens opzij.
- Was de paksoi onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein.
- Verhit olie in een wok of ruime bakpan en roerbak de varkensshoarma bruin en gaar. Schep uit de pan en doe in een kom. Gebruik dezelfde pan om de paksoi in te bakken (circa 5 minuten). Doe de shoarma terug in de pan en verwarm mee. Voeg de kokosmelk toe en verwarm 1 minuut mee. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de shoarma en paksoi met de bloemkoolrijst.
Voedingswaarde
Calorieën: 519kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 26g | Vet: 41g | Vezels: 5g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!