Het gezondheidsvirus

Onze collega Richard de Leth heeft een nieuwe online training met de titel ‘Het Gezondheidsvirus’. De inhoud is harder nodig dan ooit, want in deze nieuwe training deelt hij hoe je vitaler en weerbaarder wordt. Dit is preventief belangrijk, maar natuurlijk ook als je klachten hebt zoals moeheid of prikkelbaarheid. Het zijn signalen dat je leefstijl uit balans is.

Onnatuurlijk leven als gevolg van een ongezonde leefstijl is op dit moment de belangrijkste doodsoorzaak, en dus ook de oorzaak dat bij veel mensen het immuunsysteem niet optimaal functioneert.

Over Richard de Leth

Richard is oprichter van het leefstijlplatform OERsterk. Na zijn doctoraal geneeskunde besloot hij zich in leefstijl en preventie te specialiseren. Het is zijn missie dat in 2022 één miljoen mensen een beter leven hebben door middel van de juiste zelfzorg.

Want de juiste zelfzorg is in het moderne leven de belangrijkste vaardigheid geworden. De moderne mens pleegt onbewust zelfmoord in slow-motion.

Jij waarschijnlijk ook.

Nog nooit was de mensheid zo zwak, dik en ziek als nu. Op dit moment hebben ruim 10 miljoen mensen een chronische aandoening. Heeft meer dan de helft van de volwassenen overgewicht. Nemen alle welvaartsziekten in rap tempo toe.

Het is een vreemde paradox. We worden ziek van onze welvaart, terwijl de oermens een moord zou plegen om een dag in 2022 te mogen leven.

We gaan ten onder aan ons evolutionaire succes. Toch is dit heel erg logisch.

Waarom?

  • Jouw lichaam en brein zijn gemaakt voor een omgeving die niet meer bestaat. De moderne maatschappij rolt een rode loper uit voor de verkeerde, ongezonde keuze. Jouw instincten duwen je richting bewerkte voeding, comfort en schermpjes die je zwakker maken
  • Je hebt nergens geleerd hoe jouw lichaam in de evolutie is ontwikkeld en wat het precies nodig heeft om optimaal voor jou te kunnen blijven zorgen.

Want als het lichaam niet krijgt wat het nodig heeft gaat het signalen geven. Die vervelende klachten, je kent ze vast. Moeheid, niet lekker in je vel zitten, slecht slapen, darm- en huidproblemen, weinig zin in seks of een toegenomen middelomvang.

Die broekriem gaat weer een gaatje wijder of je gooit er weer een pilletje in om het ongemak niet te voelen.

Toch zijn het allemaal signalen dat je leefstijl uit balans is.

Het is een gemiste kans dat het ministerie van volksgezondheid niet investeert in volksgezondheid, dus in primaire preventie en het stimuleren van de juiste leestijlvaardigheden. Het gehele budget gaat op aan ziektezorgkosten in plaats van aan gezondheidsbevordering.

Niemand gaat je redden. Niemand vanuit de officiële instanties gaat je begeleiden naar een beter leven.

Alleen jij kan deze handschoen oppakken. Jij moet het doen. Daarom ben ik zo blij met de nieuwe online training van Richard. Laat gezondheid niet aan het lot of aan sterke genen over. Zorg dat jij het leefstijlstuur van jouw leven met beide handen vastpakt.

Wat leer je?

De online training Het Gezondheidsvirus bestaat uit 8 modules. Elke module bevat belangrijke kerninzichten én praktische opdrachten.

Module 1: De evolutie als basis voor gezondheid 

Module 2: De 4 pijlers van OERsterk en hun samenhang 

Module 3: Ontspanning als basis voor gezondheid 

Module 4: Drie voedingsprincipes die je nergens leert

Module 5: Het intieme samenspel tussen beweging en het immuunsysteem

Module 6: De noodzakelijke balans tussen hoofd, hart en buik 

Module 7: Over vitaliteit en metabole gezondheid 

Module 8: De blauwdruk voor een goede dag 

Gezondheid als grootste kapitaal

Bijna iedereen vindt gezondheid het grootste kapitaal, maar wat is het waard? Het antwoord is simpel: gezondheid is onbetaalbaar. Het is niet te koop, maar de juiste kennis en zorg voor je gezondheid is wel te koop. Je leert de basis van een gezonde leefstijl, met als resultaat een gezond leven. De investering is klein, het effect is onbetaalbaar.

In deze nieuwe online training leer je:

  • De 4 pijlers van gezondheid
  • Blauwdruk voor een goede dag
  • Krachtige beweeginterventies
  • De drie juiste voedingsprincipes
  • Praktische handvatten tegen stress
  • Wetenschappelijk onderbouwde kennis en adviezen
  • Prikkelende video’s en hand-outs
  • Vragenlijsten en checklists

Online training het Gezondheidsvirus €149,- Essentiële gezondheidskennis over gezond leven en een gezond immuunsysteem – voor iedereen.
Klik hier

Samenwerking Oersterk en Je Leefstijl Als Medicijn.

Het is de missie van Richard en zijn team, dat in 2022 één miljoen mensen een beter leven hebben door middel van de juiste zelfzorg. Wij als Stichting Je Leefstijl Als Medicijn staan volledig achter die doelstelling. Via onze groepen bieden wij specifieke kennis van jouw aandoening en steun voor elkaar en de (ervarings)deskundige.

Oersterk Podcast

We waren regelmatig op bezoek bij Richard in Heemskerk voor opnames. Van enkele van die opnames vind je terug in onderstaande artikelen.