Mijn naam is Harrie Willems sporttrainer.

Vanaf 1978 ben ik actief in de sport als tennisleraar, fitness trainer en volleybal trainer. Als actief sporter deed ik aan voetbal, volleybal en tennis.

Ernstige chronische klachten

In 2001 was mijn constitutie 93 kg  26 % vet  buikomvang 94 op een leeftijd van 50 jaar. Ondanks dat ik een actief leven had met veel sport ging het flink bergaf met mijn fitheid / gezondheid. Bloedneuzen, huidirritaties, eczeem,  pollen allergie, vaak griep, chronische ontstekingen aan pezen en gebit, kortademig en last van stress. Veel slaap aanvallen overdag. Om 5 lessen per dag te kunnen geven moest ik 2 keer per dag extra slaap inplannen. Anders haalde ik het niet. Ik was er vrij slecht aan toe. Na een aantal onderzoeken stelde de longspecialist Apneu vast. Met 166 ademstops per nacht was nu wel duidelijk waar dit alles vandaan kwam, en ik was blij nu een echte oorzaak te hebben gevonden voor de klachten.

Positieve effecten van yoga, meditatie en ademhaling

Vanaf dat moment kon ik elke nachtweer goed  slapen met een Somno-plus beadem-apparaat . Het hielp direct. Maar, het is wel voor het leven. Ik was ervan overtuigd dat een chronische ziekte ergens een oorzaak had. Levenslang was voor mij niet acceptabel en ben gaan zoeken op internet en boeken gaan lezen over gezondheid. En nog meer gaan werken aan goede beweging, ontspanning en meditatie.

De kennismaking met Power Yoga en allerlei andere vormen van Yoga hadden een bijzonder positieve uitwerking. Ook heb ik me een jaar lang volledig op Ashtanga Yoga gericht en dit maakte nog meer goed. Nog steeds beoefen ik de Ashtanga Yoga inmiddels al 12 jaar. Bij Ashtanga Yoga leidt de adem de beweging. Het werkte zo goed dat met de dag mijn longcapaciteit verbeterde. Bij slaaptest-metingen zag ik dat het aantal ademstops tijdens de nacht verminderden. Ook kon ik maandelijkse de druk verminderen. Dit werkte motiverend. Na 4 jaar kon het beadem apparaat terug ingeleverd worden. Dit was echter niet de bedoeling volgens de medische begeleiding en het kwam ook niet voor in de werkwijze van de longspecialist!

Door de Yogastudie kom je vanzelf ook steeds meer in aanraking met gezond eten.

Ik voelde me zoveel fitter. Ik zat ongeveer op 85% ( geen wetenschappelijke test, a.h.v. mijn fit-gevoelswaarde) Wat moest er nu gebeuren om te komen tot 99%? Dat was mijn volgende stap. Dat waren twee zaken die ik ook direct ben gaan toepassen.

Met LCHF en Ashtanga yoga naar volledig herstel.

Met als gevolg dat ik nu 10 jaar al geen enkel medisch middel hulpmiddel, pil of drankje meer nodig heb. Geen enkele aandoening,  weerbaarder en energieker voel op alle fronten. Fit genoeg om een docentenopleiding Ashtanga Yoga te gaan volgen en deze heb ik deze op 64 jarige leeftijd afgerond.

Mijn leefstijl samengevat. LCHF. Geen alcohol. Geen wit voedsel zoals rijst, brood en melk. Alleen biologische eiwitten vlees , kip, ei. Goed rundvlees met vet. Geen soft drinks en suiker. Meer groenten uit onbespoten tuin en zelf oogsten bij Loco tuinen.   Lekker en veel eten. Elke dag goed bewegen; wandelen, yoga, fitness, tennisles geven, yogales geven. Zelf koken.

Ik ben 185 cm lang en weeg al 10 jaar 80 kg heb 15 % vet  met een buikomvang 84 op een leeftijd van 67 jaar. Lekker toch.

www.harriewillems.nl