Gezonde Leefstijl weken in Frankrijk

Samen met Wim en Lucie van der Well organiseert de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn de:

Leefstijl Reset Weken

De behaalde resultaten van de Stichting ‘Je Leefstijl als Medicijn’ bewijzen dat mensen met chronische aandoeningen gebaat zijn bij het veranderen van hun leefstijl. In de Leefstijl Reset Weken wordt aandacht geschonken aan de pijlers van ‘Je Leefstijl als Medicijn’ en kan je de kracht hiervan direct aan den lijve ervaren. Op de wereld kennen we enkele blauwe zones, dit zijn gebieden waar men langer en gezonder leeft dan de gemiddelde mens. Veel van de kenmerken van deze blauwe zones komen als pijlers terug bij ‘Je Leefstijl als Medicijn’ en sluiten naadloos aan bij onze leefstijl in Le Moulin de Badassat. In die gebieden zijn respect voor de natuur, aandacht voor het voedsel en respect en aandacht voor elkaar belangrijke aspecten. Het is bekend dat mensen die deel uitmaken van een gemeenschap waarin men respect en aandacht voor elkaar heeft langer leven dan de mensen die deze gemeenschapszin ontberen. Al deze aspecten vormen belangrijke uitgangspunten voor onze ‘Leefstijl Reset Weken’.

Voeding

Dagelijks zullen we met elkaar gezonde maaltijden bereiden die passen in het concept ‘Je Leefstijl als Medicijn’. Dus biologisch, koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk en met aandacht bereid. Deelnemers die hier weinig ervaring mee hebben zullen ervaren dat gezonde voeding ook heel lekker kan zijn. Het gezamenlijk eten aan een met aandacht gedekte tafel sluit hier naadloos bij aan.

 

Beweging

Bij een gezonde leefstijl hoort beweging. Dagelijks zal er onder begeleiding van Wim Tilburgs en/of Lucie gewandeld worden. Voor de liefhebbers wordt er ook een grote wandeling georganiseerd. Wim Tilburgs zal als Leefstijlcoach de wandelingen gebruiken om met een ieder die daarvoor openstaat coaching gesprekken te voeren over jouw leefstijl. Krachttraining is ook een belangrijke vorm van beweging, maar helaas hebben we geen sportschool in Badassat. Wel kan je je spieren trainen met behulp van een Kettle Bell. Ook zal onder begeleiding van Wim Tilburgs Tabata beoefend kunnen worden. Voor de die-hards is het mogelijk om het hout voor de komende winter te zagen, kloven, hakken en op te bergen. Dit laatste wordt uiteraard als een vrijwillige krachttraining aangeboden.

Stressreductie

Onze samenleving is een stressvolle samenleving geworden en ook het ontstressen is een belangrijk aspect van de ‘Leefstijl Reset Week’. Op zich is Le Moulin de Badassat al een energie gevende plek waarbij we de stress van mensen zien afvallen. Daarnaast wordt het een week waarin je van ons niets moet. Als er een activiteit is waar je om welke reden dan ook niet aan wilt deelnemen, dan ga je doen waar je op dat moment meer behoefte aan hebt. We plannen enkele meditaties in, maar als het liggen in de hangmat je op zo’n moment meer aanspreekt, ga dan in de hangmat liggen. Lucie zal met alle deelnemers een ontspannende massage inplannen. Onze ervaring is dat samen kokkerellen en daarna met elkaar aan tafel gaan een feest is. Afhankelijk van het weer zullen we zoveel als mogelijk buiten eten. We eten aan tafels voor 10 personen en bij 10 personen kunnen de gesprekken centraal gehouden worden. Keer op keer ervaren we dat in zulk soort weken dan een bedding ontstaat waarin ruimte is voor een ieder van ons en een openheid ontstaat waarin alles gezegd kan worden. Onze ervaring is dat de gezamenlijke maaltijden als waardevol ervaren worden. Soms doen die gesprekken de tijd vergeten en krijgt dat voorrang boven geplande activiteiten. Stress kan een gevolg zijn van vastzittende emoties en met behulp van de ‘Emotion Code’ kunnen deze afgenomen worden. Wim van der Well is gecertificeerd ‘Emotion Code Practitioner’ en hij zal deze week een presentatie/demonstratie geven.

 

Bioritme circadiaans ritme

We hebben allemaal ons eigen bioritme, dat mogelijk bepaald wordt door de kunstmatige verlichting en een wekker. Van nature stond de mens op als het licht werd en ging men slapen als het donker werd. Voor sommigen van jullie zal dit ook een vakantieweek zijn waarin slaap ingehaald gaat worden. Diegenen die opstaan als het licht wordt, zullen samen met Wim Tilburgs een vroege wandeling kunnen doen. Diegenen die wat langer blijven liggen, kunnen wat later met Lucie mee. Jij voelt het beste wat bij je past en daarom is het motto dat jij het bepaalt. Aan de eettafel zullen ongetwijfeld de mooiste gesprekken gaan ontstaan en wij weten dat sommigen het dan moeilijk vinden om de eerste te zijn die zegt naar bed te willen gaan. Luister deze week goed naar je eigen bioritme en ga naar bed wanneer je wilt en blijf niet zitten omdat anderen blijven zitten.

Relaties – Zingeving – Liefde

Leven en relaties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We hebben relaties met onze partner, onze familie, onze vrienden, onze buren, onze collega’s en noem maar op. Dikwijls zijn er zoveel negatieve ervaringen dat we het gevoelige hart van de ander zelfs niet meer kunnen ontmoeten. De meesten van ons beginnen deze week zonder dat we een gezamenlijk verleden hebben. Onze ervaring is dat juist dan de mooiste ontmoetingen plaats kunnen vinden. Er is geen verleden dat in de weg staat. Het ervaren van zulke ontmoetingen geeft mogelijk ruimte om ook anders naar andere relaties te kunnen kijken, waardoor ruimte ontstaat.

Initiatieven vanuit de groep

Deze weken willen we graag ruimte bieden aan initiatieven vanuit de groep. Onze ervaring is dat in iedere groep deelnemers zijn die interessante zaken kunnen en willen delen met de andere deelnemers. Dikwijls wordt dat dan als kers op de taart ervaren en wij nodigen jullie uit jullie kennis en/of ervaring met de anderen te willen delen.

Aan het eind van de week ga je uitgerust en met kennis over gezond leven naar huis

 

Download hier de uitgebreide brochure van de Leefstijl Reset Week

 

De Leefstijl Reset Week is bewust heel kleinschalig, zodat we alle aandacht kunnen schenken aan jouw persoonlijke leefstijlplan.
We zijn met 4 begeleiders. Saïda en Wim Tilburgs, leefstijl- en voedingscoaches namens de stichting Je Leefstijl Als Medicijn en Lucie en Wim van der Well waarbij wij te gast zijn in hun prachtig gerestaureerde watermolen.
De Leefstijl Reset Week biedt ruimte aan 6 deelnemers, dus meld je snel aan.

Wat kost het?

Voor de Leefstijl Reset Week betaal je € 850,-.

Wat is inbegrepen?

7 nachten, verblijf in een 2-persoonskamer met eigen badkamer en toilet.
Alle maaltijden en drankjes gedurende het verblijf.
Persoonlijke coachingsgesprekken met Leefstijlcoach Wim Tilburgs
Ontspannende massage door Lucie.

Wat is niet inbegrepen?

De reis naar Le Moulin de Badassat.
Eventuele uitstapjes in de middag en/of op de woensdag.
De woensdag is een vrije dag en daarom zijn de lunch en avondmaaltijd op woensdag niet inbegrepen.
Reisverzekering.
Annuleringsverzekering.

Download hier de uitgebreide brochure van de Leefstijl Reset Week

Heb je een vraag? Mail dan naar: [email protected]

Wanneer is de volgende Leefstijl Reset Week?

Wanneer de volgende leefstijlresetweek wordt gehouden is nu nog niet vastgesteld. Maar bij voldoende aanmeldingen gaan we er zeker weer een of meerdere organiseren. Heb je zin om een volgende week ook deel te nemen. Vul dan onderstaand formulier in dan kom je op de lijst van geïnteresseerden en dan bieden we jou als eerste de kans om in te schrijven zodra de nieuwe data bekend zijn. Dus inschrijven via onderstaande lijst verplicht je tot niets maar we gaan er wel van uit dat je serieus belangstelling hebt mits het de tijdsplanning van de week ook in jouw schema past.

 Mochten we op korte termijn voldoende inschrijvingen ontvangen dan kunnen we er weer een organiseren in de herfstvakantie en anders volgend jaar in mei/juni

Over Le Moulin de Badassat

We verblijven deze week in Le Moulin de Badassat in Château-Chervix (Haute-Vienne).
Het ligt ongeveer 900 km onder Utrecht, midden in de natuur en ver weg van het massatoerisme. Het is kleinschalig, sfeervol, rust en energie gevend. In de grote tuin (2,5 ha) kan je in alle rust genieten van de natuur en wegdromen bij het geklater van het beekje.

We zijn te gast bij Lucie en Wim van der Well.
Zij hebben van Le Moulin de Badassat een plek gemaakt waar gasten zich direct thuis voelen.

www.badassat.nl

Sfeerimpressies van het prachtige Le Moulin de Badassat

Van de eerste 2 leefstijlweken gehouden in juni 2019 hebben we een fotoalbum gemaakt dat je hier terug kan zien.

Klik op de foto’s om deze vergroot weer te geven.