Gamba’s in pittige tomatensaus

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Koolhydraatarm
Porties: 2 personen
calorieën: 125.6kcal
Auteur: Marina Boeser

Equipment

  • 1 wok
  • 1 snijplank

Over dit recept

Restjes als selderijstengels, broccoli of prei kunnen hier makkelijk aan toegevoegd worden. Gamba’s kunnen ook vervangen worden door stukjes witte vis (dan nog lekkerder met wat ansjovis in de saus) of kip.
Ideaal om restjes op te maken

Ingrediënten

  • Gamba's/ grote garnalen rauwe
  • 4/5 tomaten rijp
  • 1 paprika rood
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Gerookt paprikapoeder
  • tijm
  • komijn
  • peper
  • zeezout
  • koriander vers

Instructies

  • Tomaten, paprika en pepertje wassen, tomaten in stukjes snijden, zaadlijsten van paprika verwijderen en in kleine stukjes snijden, van rode peper zaadjes verwijderen en in ringetjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en fijnsnijden.
  • In wok olijfolie verhitten en hierin ui fruiten, na 2 minuten paprika en tomaten toevoegen, even roeren en laten pruttelen. 
  • Als het allemaal wat zachter is geworden knoflook en rode peper toevoegen. Evenals alle kruiden en peper en zout.
  • Ongeveer 20 minuten laten pruttelen, af en toe doorroeren en proeven. Eventueel kruiden of chilivlokken toevoegen.
  • Dan garnalen of gamba’s toevoegen en in saus laten garen. Afhankelijk van de grootte is dat 4 tot 8 minuten.Gelijk opdienen met verse koriander erover.

Voedingswaarde

Calorieën: 125.6kcal | Koolhydraten: 13.8g | Eiwit: 10.3g | Vet: 2.1g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!