Pudding kreeg ik vroeger vaak als toetje in het weekend. Ik ben er nog steeds gek op! Mijn favoriet is de frambozenpudding. Soms schenk ik er suikervrije limonadesiroop over om mezelf extra te verwennen!

Oanh Ha Thi Ngoc

Frambozenpudding koolhydraatarm

Bereidingstijd: 15 minuten
3 uur
Totale tijd: 3 uur 15 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Ketogeen, Koolhydraatarm
Trefwoord: Koolhydraatarm
Porties: 8
calorieën: 103.8kcal
Auteur: Oanh’s Kitchen

Equipment

  • Garde of mixer
  • Tulbandvorm dia 22 cm

Over dit recept

Deze feestelijke pudding uit Koolhydraatarme Baksels uit Oanh’s Kichen, is een heerlijk dessert. Dit dessert past prima bij een koolhydraatarme leefstijl zoals toegepast in de leefstijl-groepen van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn.

Ingrediënten

  • 5 blaadjes Gelatine
  • 150 ml Ongezoete amandelmelk
  • 15 gram Erythrithol
  • 3 theelepels Vanille-extract
  • 200 ml Slagroom
  • 75 gram Frambozen

Instructies

  • Week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
  • Warm de amandelmelk op in een pannetje met de erythritol, het vanille-extract, maar laat het niet koken.
  • Klop ondertussen de slagroom stijf.
  • Prak de frambozen en doe ze in een schaal bij de slagroom.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij de amandelmelk in de pan.
  • Roer totdat de gelatineblaadjes volledig zijn opgelost.
  • Giet de amandelmelk al roerende, beetje bij beetje, bij de slagroom.
  • Doe het beslag in de tulbandvorm en laat de pudding minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

Voedingswaarde

Calorieën: 103.8kcal | Koolhydraten: 1.3g | Eiwit: 2g | Vet: 9.2g | Verzadigd vet: 5.8g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

TIP: Probeer het ook eens met bramen. Ook erg lekker!

Dit is een recept vanuit de boeken van Oanh’s Kitchen