Pudding kreeg ik vroeger vaak als toetje in het weekend. Ik ben er nog steeds gek op! Mijn favoriet is de frambozenpudding. Soms schenk ik er suikervrije limonadesiroop over om mezelf extra te verwennen!
Oanh Ha Thi Ngoc
Equipment
- Garde of mixer
- Tulbandvorm dia 22 cm
Over dit recept
Ingrediënten
- 5 blaadjes Gelatine
- 150 ml Ongezoete amandelmelk
- 15 gram Erythrithol
- 3 theelepels Vanille-extract
- 200 ml Slagroom
- 75 gram Frambozen
Instructies
- Week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
- Warm de amandelmelk op in een pannetje met de erythritol, het vanille-extract, maar laat het niet koken.
- Klop ondertussen de slagroom stijf.
- Prak de frambozen en doe ze in een schaal bij de slagroom.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij de amandelmelk in de pan.
- Roer totdat de gelatineblaadjes volledig zijn opgelost.
- Giet de amandelmelk al roerende, beetje bij beetje, bij de slagroom.
- Doe het beslag in de tulbandvorm en laat de pudding minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Voedingswaarde
TIP: Probeer het ook eens met bramen. Ook erg lekker!
Dit is een recept vanuit de boeken van Oanh’s Kitchen
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.