Foe yong hai
Porties: 4 personen
calorieën: 477.3kcal
Equipment
- Ovenschaal
- Oven
- 1 wok
- 1 steelpan
- 1 garde
- keukenmachine
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 600 gram roerbakgroenten
- 8 eieren
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 snufje zout
- 1 bloemkool
- 1 bouillonblokje
- 2 dl water
- 0,5 eetlepel azijn
- 1 theelepel sambal
- 70 gram tomatenpuree
- 20 gram erythritol
- 1 theelepel xanthaangom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snij de kipfilet in stukjes
- Schroei de kipfilet dicht in een hete wok
- Roerbak de groenten kort mee
- Klop ondertussen de eieren los, met de sojasaus en zout
- Vet de ovenschaal in met olijfolie
- Doe de kip met de groenten in de ovenschaal
- Schenk het eimengsel in de ovenschaal
- Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in de oven
- Verhit in de steelpan 2 dl water
- Voeg het bouillonblokje, azijn, sambal, erythritol en tomatenpuree toe
- Roer het met de garde tot een gladde saus
- Voeg al roerend de xanthaangom toe
- Blijf roeren zodat de xanthaangom goed oplost
- Snij de bloemkool in kleine stukken
- Maak van de bloemkoolroosjes rijst in de keukenmachine
- Roerbak de bloemkoolrijst een minuut of vijf in de wok
- Verdeel de bloemkoolrijst over vier borden en snij de foe yong hai in 4 stukken
- Verdeel de saus over de foe yong hai
Voedingswaarde
Calorieën: 477.3kcal | Koolhydraten: 12.1g | Eiwit: 56.1g | Vet: 21.1g | Verzadigd vet: 8.6g | Vezels: 7.7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten‘
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten‘