Porties: 4 personen
calorieën: 477.3kcal
Equipment
- Ovenschaal
- Oven
- 1 wok
- 1 steelpan
- 1 garde
- keukenmachine
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 600 gram roerbakgroenten
- 8 eieren
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 snufje zout
- 1 bloemkool
- 1 bouillonblokje
- 2 dl water
- 0,5 eetlepel azijn
- 1 theelepel sambal
- 70 gram tomatenpuree
- 20 gram erythritol
- 1 theelepel xanthaangom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snij de kipfilet in stukjes
- Schroei de kipfilet dicht in een hete wok
- Roerbak de groenten kort mee
- Klop ondertussen de eieren los, met de sojasaus en zout
- Vet de ovenschaal in met olijfolie
- Doe de kip met de groenten in de ovenschaal
- Schenk het eimengsel in de ovenschaal
- Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in de oven
- Verhit in de steelpan 2 dl water
- Voeg het bouillonblokje, azijn, sambal, erythritol en tomatenpuree toe
- Roer het met de garde tot een gladde saus
- Voeg al roerend de xanthaangom toe
- Blijf roeren zodat de xanthaangom goed oplost
- Snij de bloemkool in kleine stukken
- Maak van de bloemkoolroosjes rijst in de keukenmachine
- Roerbak de bloemkoolrijst een minuut of vijf in de wok
- Verdeel de bloemkoolrijst over vier borden en snij de foe yong hai in 4 stukken
- Verdeel de saus over de foe yong hai
Voedingswaarde
Calorieën: 477.3kcal | Koolhydraten: 12.1g | Eiwit: 56.1g | Vet: 21.1g | Verzadigd vet: 8.6g | Vezels: 7.7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten‘