Foe yong hai

Foe yong hai met bloemkoolrijst

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese, Eiwitrijk, Koolhydraatarm
Trefwoord: Bernsteinmethode, eiwitrijk, Koolhydraatarm
Porties: 4 personen
calorieën: 477.3kcal

Equipment

  • Ovenschaal
  • Oven
  • 1 wok
  • 1 steelpan
  • 1 garde
  • keukenmachine

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 600 gram roerbakgroenten
  • 8 eieren
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 snufje zout
  • 1 bloemkool
  • 1 bouillonblokje
  • 2 dl water
  • 0,5 eetlepel azijn
  • 1 theelepel sambal
  • 70 gram tomatenpuree
  • 20 gram erythritol
  • 1 theelepel xanthaangom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de kipfilet in stukjes
  • Schroei de kipfilet dicht in een hete wok
  • Roerbak de groenten kort mee
  • Klop ondertussen de eieren los, met de sojasaus en zout
  • Vet de ovenschaal in met olijfolie
  • Doe de kip met de groenten in de ovenschaal
  • Schenk het eimengsel in de ovenschaal
  • Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in de oven
  • Verhit in de steelpan 2 dl water
  • Voeg het bouillonblokje, azijn, sambal, erythritol en tomatenpuree toe
  • Roer het met de garde tot een gladde saus
  • Voeg al roerend de xanthaangom toe
  • Blijf roeren zodat de xanthaangom goed oplost
  • Snij de bloemkool in kleine stukken
  • Maak van de bloemkoolroosjes rijst in de keukenmachine
  • Roerbak de bloemkoolrijst een minuut of vijf in de wok
  • Verdeel de bloemkoolrijst over vier borden en snij de foe yong hai in 4 stukken
  • Verdeel de saus over de foe yong hai

Voedingswaarde

Calorieën: 477.3kcal | Koolhydraten: 12.1g | Eiwit: 56.1g | Vet: 21.1g | Verzadigd vet: 8.6g | Vezels: 7.7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!