Het gebeurt niet elke dag dat je een item in je bucketlist kan doorstrepen. Op donderdag 12 april ’18 was dat echter wel het geval en dat zal nog lange tijd nazinderen. Eerder die week onderschepte ik toevallig een bericht op twitter over de lezing “BigPharma kills for profit” dat door Europees Parlementslid dhr. Nathan Gill werd gepost en door Dr. Aseem Malhotra werd geretweet. Toen ik las dat er nog plaatsen beschikbaar waren, begonnen mijn vingers te tintelen net zoals dat het geval is in mijn voeten als gevolg van de micro fibre poly neuropathie.

<—- Op de foto hiernaast het volledige panel in het Europees Parlement:
van links naar rechts Sir Richard Thompson, Professor Hanno Pijl, Parlementslid Nathan Gill, Cardioloog Dr. Aseem Malhotra en model en voedingsdeskundige Sarah Ann Macklin

Niet alleen zou Dr. Aseem Malhotra himself er spreken, maar ook Professor Hanno Pijl zou het woord kunnen nemen en een case study naar voor brengen met Wim Tilburgs als hoofdrol. Dát én de belofte dat de ganse bijeenkomst door team DietDoctor uit Zweden zou worden gestreamd klonk té verleidelijk om er niet op in te gaan. Diep in mijn achterhoofd koesterde ik immers de hoop dat ook Dr. Andreas Eenfeldt aanwezig zou zijn en dat zou de klap op de vuurpijl betekenen. Na enkele mailtjes over en weer en de online aankoop van een treinticketje naar Brussel, stonden de zenuwen gespannen om in het Accreditation Centre via de Altiero Spinelli-ingang van het Europees Parlement binnen te gaan.

Op de foto hiernaast zie je de schrijver van dit artikel ex-diabeet type 2 Dirk van Giel met naast hem zijn grote inspiratiebron bij het omkeren van zijn diabetes Dr. Andreas Eenfeldt internationaal bekend van zijn site www.dietdoctor.com Met daarnaast Charlotte Pots die met voeding haar diabetes type 1 onder controle bracht. ——>

Tijdens het wachten op de begeleiders om ons naar de aula te brengen, kon ik kennis maken met Charlotte Pots en Eva, die net als ikzelf, door de FB-groep Leefstijl als Medicijn Platform werden verzocht om de ogen en oren goed open te houden en zoveel mogelijk op te nemen van wat er gezegd en getoond zou worden. Het moment dat Dr. Malhotra binnen kwam om zijn bezoekerssticker op te halen zal eeuwig in mijn gedachten blijven. Naast ontzag voor deze sympathieke wetenschapper, die wat mij betreft probleemloos voor een Nobelprijs mag voorgedragen worden, voelde ik tevens een “goedgevoelgewaarwording” langs mijn ruggegraad naar beneden kruipen en die heeft me nog nooit bedrogen. Iets in mezelf dwong me van recht te staan en tussen alle andere aanwezigen in te wringen om hem toch een hand te kunnen schudden. Als het nu niet gebeurt, bestaat de kans dat hij na zijn lezing verdwijnt in de coulissen en we hem helemaal niet meer zouden kunnen ontmoeten. Dus beter eieren voor ons geld kiezen en het ijzer smeden als het heet is.

Het kan overigens ook geen toeval genoemd worden dat tussen de geïnteresseerde aanwezigen niemand minder dan Paul Jambers en zijn vrouw Pascale Naessens hun opwachting maakten en erop gebrand waren om het panel persoonlijk te onmoeten en te spreken. Met wat vertraging konden we dan eindelijk onze plaatsen kiezen in aula A1E2 van het Europees Parlement waar de lezingen zouden plaatsvinden. Naast de drie eerder genoemde sprekers werd het panel vervolledigd door Sir Richard Thompson (voormalig persoonlijke dokter van HM Queen Elizabeth) en Sara Ann Macklin, topmodel en gerenomeerd diëtiste in het VK.

Bij het binnenkomen botste ik bijna op niemand minder dan mijn grootste idool en inspiratiebron voor mijn leefstijlwijziging van juni 2015 Dr. Andreas Eenfeldt, die zichtbaar onder spanning stond bij het klaar stomen van de live-streaming setup. Ook nuchtere en integere mensen als hij zijn niet immuun voor stress.

Ikzelf had ook enkele voorzieningen genomen om rechtstreeks uit te zenden via Facebook en tot mijn grote opluchting kon iedere aanwezige zich achter een bureau naar keuze zetten, zodat mijn mini-tripod probleemloos kon opgesteld worden. In minder dan geen tijd had ik me nog dichter bij de geluidsbron gezet en genoot ik van de gedreven lezing van Dr. Aseem Malhotra, die meer dan een uur onafgebroken en met een waanzinnige snelheid op ons toekwam. Dit was echt hét grote moment waarop ik lange tijd gewacht had en dat plotseling vanuit het niets in mijn schoot was geworpen. De opgeslagen live-streaming video zal getuige zijn van het enthousiasme en de geestdrift die Aseem Malhotra zo typeert.

Vervolgens ging het woord naar Sir Richard Thompson en verder naar Professor Hanno Pijl, die zijn merkelijk beknoptere toespraak begon met de case study over Wim Tilburgs. En zijn verhaal is ons al zo vertrouwd dat het geen introductie meer hoeft. Een goedkeurend knipoogje van Pascale Naessens in mijn richting vertelde me dat ook zij bijzonder fier was op wat Wim samen met zijn vrouw Saïda heeft bereikt en dat zijn case study écht wel op z’n plaats was in de lezing van de professor.

Als laatste spreker kreeg diëtiste Sarah Ann Macklin het woord en zij beaamde in voedingsgerichte termen wat haar voorgangers met meer wetenschappelijke uiteenzettingen betoogden.

Na de vragenronde en het afsluitend woordje van dhr. Nathan Gill MEP gunden de sprekers ons nog ruim de tijd om hen de hand te schudden, van naderbij te leren kennen en samen op de foto te gaan. En weer bekwam me datzelfde gevoel van : “You.are.a.very.lucky.man!” en als dat jullie als lezer nu jaloers maakt, is je dat helemaal vergeven.

Dirk Van Giel
www.ex-dmt2.be

Lezing door Hanno Pijl in het Europees Parlement

De video hiernaast duurt ongeveer 5 minuten en is het gedeelte van de Engelstalige lezing door Professor Hanno Pijl in het Europees Parlement. De video is voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Voor meer informatie over het werk van Hanno Pijl kun je ook kijken op de pagina op deze site die we speciaal aan zijn werk en visie hebben besteed. De visie van Hanno is een grote kennisbron en hij levert de wetenschappelijke onderbouwing die door de ervaringsdeskundigen zoals ik Wim Tilburgs maar ook de schrijver van Dit artikel Dirk van Giel succesvol zijn toegepast.

Interview Hanno Pijl door Ivor Cummins in het Europees Parlement

De video hiernaast is een Engelstalige video waarin Ivor Cummins Hanno Pijl interviewt na zijn lezing in het Europees Parlement. Ik ben bezig om deze video van ondertiteling te voorzien. Zodra deze klaar is zal ik deze video vervangen.

Ivor Cummins is een bekende persoonlijkheid in de leefstijl als medicijn wereld omdat hij als ingenieur naar de problematiek van leefstijl gerelateerde ziekten kijkt. Altijd op zoek naar de root-cause van een ziekte.

Meer over Ivor Cummins vind je op zijn blog The Fat Emperor

Volledige lezing Europees Parlement

De video hiernaast duurt ruim 2 uur waarvan een groot gedeelte wordt gevuld door het betoog van Cardioloog Aseem Malhotra

De volledige press-release in het Nederlands vertaald kun je hier vinden.

TYPE 2 DIABETES OMKEREN
Onze leefstijl speelt een belangrijke rol in het ontstaan van veel chronische ziekten, zoals type 2 diabetes. Van iedere twaalf volwassenen in Nederland heeft er één diabetes. In ons zorgsysteem worden mensen met type 2 diabetes vooral behandeld met medicatie. Daarmee worden symptomen van een onderliggend probleem bestreden.

Lees meer over het de samenwerking van TNO en het LUMC in het Nederlands Instituut voor Leefstijlgeneeskunde waar professor Hanno Pijl en Dr. Ir. Ben van Ommen de boegbeelden zijn

Dirk van Giel ex-diabeet

Ik ben 31 kilo afgevallen en mijn HbA1C is naar 5,7% gezakt. medicijnen zoals insuline, metformine en statines heb ik niet meer nodig dankzij leefstijlaanpassingen met onder andere door natuurlijke en onbewerkte voeding en meer bewegen. Zegt Dirk van Giel 57 jaar uit Westmalle België. Lees zijn indrukwekkende verhaal.

Besloten Facebook groep voor mensen die hun diabetes om willen keren met leefstijl als medicijn daarbij elkaar te motiveren en te steunen op dit pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden.