Donuts koolhydraatarm

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Gang: Tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 12 stuks
calorieën: 101.23kcal
Auteur: Corine Heijneman

Equipment

  • wafelijzer met donut bakplaten
  • mixer
  • beslagkom
  • steelpan
  • diep bord
  • keukenweegschaal

Over dit recept

Deze koolhydraatarme donuts zijn een heerlijke suikervrije traktatie. Erythritol is een caloriearme, natuurlijke zoetstof. Het heeft ongeveer 70% van de zoetkracht van suiker.

Ingrediënten

  • 70 gram Amandelmelk ongezoet
  • 60 gram Amandelmeel
  • 3 stuks Eieren
  • 45 gram Erythritol
  • 30 gram Kokosmeel
  • 5 gram Psylliumvezels
  • 70 gram Roomboter ongezouten
  • 6 gram Vanille aroma
  • 4 gram Wijnsteen bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 40 gram Pure chocolade 85% optioneel voor topping
  • 10 gram Erythritol optioneel voor topping
  • 5 gram Kaneel optioneel voor topping

Instructies

  • Smelt de boter.
  • Voeg de eieren, amandelmelk en vanille aroma toe aan de gesmolten boter.
  • Mix de ingrediënten.
  • Voeg de amandelmeel, kokosmeel, 45 gram erythritol, bakpoeder, psylliumvezels en zout toe.
  • Mix het geheel tot een stevige massa.
  • Verwarm het wafelijzer met de donut bakplaten.
  • Breng in de steelpan wat water aan de kook en plaats het diepe bord op de pan. Leg de chocolade in het bord en roer het totdat het gesmolten is. Hou het warm en vloeibaar.
  • Meng in een schaaltje 10 gram erythritol met kaneel.
  • Vul de voorverwarmde donut bakplaat met het beslag. Bak het beslag 4-5 minuten.
  • Haal de donuts uit de vorm en wentel een zijde door de gesmolten chocolade.
  • Leg de donuts op een bord en besprenkel de chocolade zijde met het kaneelmengsel.
  • Herhaal de laatste 3 stappen totdat je beslag op is.

Voedingswaarde

Calorieën: 101.23kcal | Koolhydraten: 2.14g | Eiwit: 3.18g | Vet: 8.82g | Verzadigd vet: 4.05g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!