Eindelijk is het zover! Zaterdag 26 januari 2019 is de eerste ontmoetingsdag voor de leden van de Facebookgroep Keer Diabetes Om met Je Leefstijl Als Medicijn. Het bestuur van stichting Je leefstijl als medicijn ziet er naar uit jullie te ontmoeten. Doordat de meeste leden elkaar dagelijks online spreken, is er een hechte community ontstaan van mensen die elkaar steunen bij het omkeren van hun diabetes. Dat heeft geleid tot veel virtuele goede vriendschappen. Een logische vervolgstap is elkaar in levende lijve ontmoeten. We maken er een leuke, inspirerende dag van.

Programma

Koken / Eten / Ontmoeten

Wat staat er op het programma? Allereerst maken we kennis met elkaar: wie zijn we, wat is ons persoonlijk verhaal en welke boodschap hebben we naar de anderen? De hoofdactiviteit is het bereiden van een heerlijke Banting/Keto maaltijd. Uiteraard eten we die samen op… en doen we daarna de afwas. 

Chi Neng QiGong door leefstijlarts Melanie Meijer

Huisarts en leefstijlarts Melanie Meijer is Chi Neng Qigong instructeur en zal in de ochtend ons kennis laten maken met Qigong.

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer die lichaam en geest versterkt. De oefeningen zijn een vorm van meditatie in beweging. Ze zijn effectief en eenvoudig en geschikt voor jong en oud om gezond te worden en te blijven met een verrassend snel resultaat. Het bijzondere ervan is dat je leert de energie van de natuur te benutten, niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest.

Herborist, fytotherapeut, deelnemer, ervaringsdeskundige Johan Dezutter

Wil graag wat spreken over het nut van kruiden bij het resetten van diabetes type 2 en in verband met de Leefstijl als medicijn in het algemeen.

Fytotherapie betekent letterlijk plantengeneeskunde of kruidengeneeskunde. De grondlegger van de moderne geneeskunde is Hippocrates. Hij wordt tegelijk ook als grondlegger van de fytotherapie gezien. Van hem komt ook de uitspraak “laat uw voeding uw medicijn zijn”. Iets wat wij als deelnemers ook dagelijks aan den lijve hebben ervaren.

ZWEM-diploma’s

Zaterdag Weten En Meten:

Een groot aantal deelnemers geeft elke zaterdag zijn gewicht en buikomvang door. Deze gegevens worden geregistreerd. Tijdens onze bijeenkomst reiken we daarom de ZWEM diploma’s uit: iedereen die meer dan 10% gewicht of buikomvang heeft verloren, ontvangt zijn ZWEM Diploma tijdens onze ontmoetingsdag. 

Keer Diabetes Om

Iedereen die zijn diabetes omgekeerd heeft, wordt tijdens de ontmoetingsdag in het zonnetje gezet. Dit is immers het ultieme doel van de groep.

Ketose meting

Onze methode om diabetes om te keren is gebaseerd op de vijf pijlers van een gezonde leefstijl. Bij de pijler voeding adviseren we dan een koolhydraat-arm / ketogeen dieet. Of je in ketose bent kun je ook meten op dezelfde manier waarop je je bloedsuikerwaardes meet maar dan met speciale ketonenstrips. Alle deelnemers die een ketogeen dieet volgen kunnen tijdens de bijeenkomst hun bloedketonenwaardes laten meten.

Heb je nog suggesties voor de dag, laat het ons weten.

We ontmoeten elkaar op zaterdag 26 januari bij:

De bijeenkomst is van 10:00 tot 17:00 en we verwachten dat de kosten ongeveer 25 euro per persoon zijn, uiteraard inclusief de gezamenlijke warme maaltijd koffie, thee en water.

We geven alle leden gelegenheid aanwezig te zijn. Is deze prijs te hoog voor je, betaal dan gewoon wat je kan missen en dan ben je ook van harte welkom.

Wie kunnen er inschrijven?

Deelnemers van onze Facebookgroepen Keer Diabetes Om met Je Leefstijl Als Medicijn en de groep Leefstijl Als Medicijn Ketogains. Daarnaast kunnen mensen uit Helmond met diabetes type 2 en die interesse hebben deel te nemen aan onze pilot Gezond Helmond ook deelnemen. Deze mensen dienen echter eerst contact op te nemen met Wim Tilburgs voor een intakegesprek.

Inschrijven en betalen.

Stort voor deelname je bijdrage op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 ten name van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn of via onderstaande knop via geef.nl. 

 

Aanwezige deelnemers

De filosofie van onze groep is dat de succesvolle deelnemers onze nieuwe leden ondersteunen. Sommige van onze Ervaringsdeskundigen / coaches / moderatoren vinden dit zo belangrijk dat zij hun verhaal openbaar dele via onze website. De leden hieronder zullen allemaal ook aanwezig zijn bij onze bijeenkomst.

Gezond Helmond

Onder de noemer Gezond Helmond willen we als Stichting Je Leefstijl Als Medicijn onze succesvolle leefstijlaanpak ook delen met de mensen in Helmond. Het Eindhovens Dagblad schreef op 23 oktober 2017:

Bewoners van volkswijken in Helmond zijn 19 jaar eerder ziek 

Wijkcentrum de Westwijzer staat in het hart van een echte Helmondse wijk en we zijn dankbaar voor de geweldige steun van het bestuur van de Westwijzer om vanuit hier onze deelnemersdag en onze actie Gezond Helmond te mogen starten.

Lees meer over onze actie Gezond Helmond

Wijkcentrum Westwijzer
Cortenbachstraat 70
5707 TJ Helmond