Diabetes Fonds aan de leiband van wetenschappelijk onderzoek

Om de nationale collecteweek van het Diabetes Fonds van 27 oktober tot en met 3 november te ondersteunen, verschijnt een wervingsspotje op tv. Daarin laat het Diabetes Fonds weten dat diabetes “nog steeds een ongeneeslijke ziekte is”. Dit staat haaks op de opvatting en ervaringen van Stichting Je leefstijl als medicijn. Wij stellen namelijk dat leefstijl het beste medicijn is voor mensen met leefstijlziekten zoals diabetes type 2.

 

Snapt u waarom het Diabetes Fonds anno 2018 nog steeds beweert dat diabetes ongeneeslijke ziekte is? Het antwoord is niet zo ingewikkeld: het heeft alles te maken met het gekozen verdienmodel. Net als bijvoorbeeld de Hartstichting, Maag Lever Darm Stichting en het KWF bestaat het verdienmodel van het Diabetes Fonds uit fondsen werven en wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken. Het geven van eerlijke voorlichting aan diabeten staat daarbij niet op de eerste plaats, al wekken ze graag die indruk. In het betreffende spotje zien we diabetes type 1 patiënten, maar de voice-over maakt dat onderscheid niet. Er wordt gedaan of de getoonde diabetespatiënten staan voor alle diabetespatiënten, terwijl 9 procent van de diabetespatiënten in Nederland de auto-immuunziekte diabetes type 1 heeft en 91 procent diabetes type 2. En op die laatste groep is ‘ongeneeslijk’ niet van toepassing

… het heeft alles te maken met het gekozen verdienmodel

 

Fondswerving voor leefstijlinitiatieven

Wanneer het Diabetes Fonds echt begaan is met diabetici type 2, verwijst ze patiënten door naar initiatieven als Je leefstijl als medicijn. Alleen, daarmee komen ze aan hun eigen verdienmodel en dat betekent verlies van bestaansrecht. Ze moeten immers hun aanname dat diabetes een ongeneeslijke ziekte is, inruilen voor het feit dat leefstijl het beste medicijn is. Aan de andere kant, wanneer Diabetes Fonds zichzelf als een eigentijdse, relevante organisatie wil profileren, kan het haar fondsen inzetten voor het ondersteunen van leefstijlinitiatieven. Dan helpen ze mensen met diabeten type 2 echt.

 

De boodschap van het Diabetes Fonds:

“Diabetes steelt de gezondheid en toekomst van 1,2 miljoen Nederlanders. Zij leven met de dreiging van blindheid en uitval van hart en nieren. Dat vinden we onacceptabel. Daarom activeren we particulieren en bedrijven om samen diabetes aan te pakken. Dat doen we met vrijwilligers en betaalde medewerkers.”

Bron: Diabetes Fonds

 

Uitleg van de boodschap

Diabetes is volgens het Diabetes Fonds een overvaller die de gezondheid en toekomst afpakt van 1,2 miljoen Nederlanders. Dat is een zware aanklacht waarbij je als diabetespatiënt machteloos staat. Of toch niet? Diabetes type 2 wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door de leefstijl gecombineerd met een genetische aanleg om diabetes te krijgen. Het is dan ook niet het almachtige wetenschappelijke onderzoek waar veel geld naar toe moet. Het zijn initiatieven als Je leefstijl als medicijn die diabeten helpt bij het aanpassen van hun leefstijl, waardoor ze de regie over het eigen (gezonde) leven weer terugkrijgen. Dat is niet alleen hoopvol, maar ook bereikbaar voor de grootste groep diabetici. Waar Je leefstijl als medicijn patiënten bevrijdt, houdt het Diabetes Fonds ze gevangen.

 

Leefstijl werkt

Je leefstijl als medicijn doet niet aan fondswerving voor wetenschappelijk onderzoek, maar heeft natuurlijk wel financiën nodig om haar eerlijke en positieve boodschap uit te dragen. De stichting wil meer mensen met diabetes type 2 helpen bij het in handen nemen van hun eigen gezondheid en toekomst. Daarom licht zij voor over voeding, verzorgt ze kookworkshops, organiseert ze wandelingen en biedt ze krachttrainingsinstructies aan. Raadpleeg voor de resultaten de testimonials op deze site.

Het sponsor bedrag tot nu toe: 660 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

 

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 met 100.000 te verlagen.

 

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13

Mensen die zeer succesvol diabetes type 2 hebben omgekeerd met hun Leefstijl Als Medicijn

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn keerde al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas om. Sinds die tijd zet hij zich in om ook andere mensen met diabetes te ondersteunen. Met de stichting heeft hij als doel om het aantal met diabetes type 2 in 2019 met 100.000 te verminderen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.

Henk Sipers had diabetes type 2 en injecteerde insuline door middel van een insulinepompje. Hij is lid geworden van de Facebookgroep Diabetes Reset met Je Leefstijl Als Medicijn en is dank zij de voorlichting door de stichting en de hulp vanuit de groep binnen enkele weken kunnen stoppen met het injecteren van insuline. Voornamelijk dank zij het ketogeen dieet dat veel van de inmiddels ruim 500 leden van deze groep toepassen. We baseren ons hierbij op de Banting Methode om de leden de overstap naar dit dieet te kunnen laten maken en het een deel te maken van hun leefstijl.

Op Facebook heb ik Dirk van Giel leren kennen. We zijn even oud we zijn allebei informaticus, beide doodziek en we hebben allebei zelf uitgevogeld wat we moesten doen om onze diabetes en obesitas te keren. Toevalligerwijze zijn we ook nog op hetzelfde moment met onze leefstijlaanpassingen begonnen.

Ook hebben we beiden dezelfde missie om andere mensen met diabetes type 2 te helpen en te inspireren om ook hun diabetes om te keren. Dirk van Giel is dan ook actief als moderator bij onze Facebook groep voor mensen met diabetes

Lees hier het persoonlijke verhaal Dirk van Giel keert zijn diabetes om

Artikelen geschreven door Clemens Vollebergh

Leefstijl als medicijn Blog.

Onderstaande berichten zijn een selectie uit de vele berichten over diverse onderwerpen die te maken hebben met leefstijl als medicijn. Berichten over bepaalde onderwerpen of personen vind je terug bij de desbetreffende pagina’s. Voor een overzicht van alle artikelen ga dan naar ons Leefstijl als Medicijn blog.

 

 

Besloten Facebook groep voor mensen die hun diabetes om willen keren met leefstijl als medicijn daarbij elkaar te motiveren en te steunen op dit pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. Enkele malen per week beantwoord ik ook vragen van de leden door middel van live video-sessies.

Het sponsor bedrag tot nu toe: 660 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

 

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 met 100.000 te verlagen.

 

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen kan je ons bereiken via e-mail [email protected] of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs de voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

<script charset="utf-8" type="text/javascript" src="//js.hsforms.net/forms/shell.js"></script><!– –><script><!– –> hbspt.forms.create({<!– –> portalId: "5010741",<!– –> formId: "9c3930ed-7ecd-442a-87e9-5e0f25d8777d"<!– –>});<!– –></script>