Diabetes 1 In Eigen Hand in de media

Het wordt steeds duidelijker dat het belangrijk is om minder gemaksvoedsel te eten en vooral pure, onbewerkte producten. De media besteedt regelmatig aandacht aan dit onderwerp.
Via diverse mediakanalen hebben we onze ervaringen met leefstijl en diabetes type 1 gedeeld.
We vinden het waardevol om op deze wijze bij te dragen aan informatie over de mogelijkheden om met leefstijl je diabetesmanagement te ondersteunen.

1

Podcast, te gast bij Goodlife Radio

Tom Staal gaat in oktober 2021, tijdens zijn programma Doorskaveren in gesprek met Wim Tilburgs en Corine Heijneman.
Tom heeft diabetes type 1 en is zeer geïnteresseerd in de effecten van voeding bij beide vormen van diabetes. Het is een gezellig en geanimeerd gesprek waarbij Robert Danse en Wim Tilburgs hun ervaringen delen over het belang van koolhydraatarme voeding bij diabetes type twee. Corine deelt haar inzichten en kooktips met Tom en de luisteraars.
Luister hier de podcast.

Samen diabetes de baas

MediReva besteedt in augustus 2021 aandacht aan het positieve effect van leefstijl op diabetes type 1. Lizette Jongerius schrijft twee artikelen, waaronder een dubbel interview met Amber en Corine. Daarin vertelt Amber hoe belangrijk het is om open te zijn over je ziekte en de manier waarop je ermee omgaat. Ze beschrijft dat deze houding veel begrip en steun oplevert in haar omgeving.
Lees hier het artikel.

Corine pleit voor hulp bij gezonder leven met diabetes type 1: ‘van passieve patiënt naar actieve patiënt’

In april 2021 schreef Stefanie van Wijk een artikel voor “In de buurt“.
Ze beschrijft hoe Corine Heijneman leefstijl inzet in het dagelijks omgaan van haar kinderen met diabetes type 1 en hoe dit heeft geleid tot het starten met Diabetes 1 In Eigen Hand.
Lees hier het artikel.

Gezonde leefstijl helpt bij diabetes

In april 2021 verscheen in “De Veenendaal Totaal” dit artikel geschreven door Marco Diepeveen.
Hij interviewde Amber Heijneman.
Amber vertelt hoe belangrijk zij het vindt om door onbewerkte, pure producten te eten, haar bloedsuikerwaarden stabiel en binnen streefbereik te houden.
Lees hier het artikel.

Gerrie werkt mee aan onderzoek: ‘Ik hoop een bijdrage te leveren aan het voorkomen van diabetes type 1.’

In maart 2021 schrijft Gerrie een blog over haar deelname aan het onderzoek van professor Max Nieuwdorp. Ze legt daarin het belang van dit onderzoek uit én waarom het zo belangrijk is om met voeding en leefstijl het dagelijkse leven met diabetes type 1 te ondersteunen. Ze concludeert dat ze eigenlijk met haar leefstijl heeft bereikt wat Max Nieuwdorp ook wil bereiken met zijn onderzoek.
Lees hier het artikel.