Diabetes 1 In Eigen Hand in de media

Het wordt steeds duidelijker dat het belangrijk is om minder gemaksvoedsel te eten en vooral pure, onbewerkte producten. De media besteedt regelmatig aandacht aan dit onderwerp.
Via diverse mediakanalen hebben we onze ervaringen met leefstijl en diabetes type 1 gedeeld.

We vinden het waardevol om op deze wijze bij te dragen aan informatie over de mogelijkheden om met leefstijl je diabetesmanagement te ondersteunen.

Patiëntenperspectief over leefstijl

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn vertelt het patiëntenperspectief over leefstijl. We brengen dit onder de aandacht van diverse partijen; zorgverleners, patiëntenverenigingen en -federaties, lokaal en nationaal. Door deze zienswijze te delen in de media dragen we bij aan de verandering van de zorg waarbij niet langer ziekte maar gezondheid voorop staat. Voor interviews of het boeken van een lezing / workshop / inspiratiesessie kun je ons benaderen via het contactformulier.


Proactief en positief

In februari 2023 publiceert Diabetes Vereniging Nederland in de Diabc het dubbel interview met Marcelis Boereboom, secretaris-generaal van het ministerie van VWS, en Amber Heijneman. Ze hebben beiden diabetes type 1. Tijdens de uitreiking van de Shakingtree Award 2022 ontmoetten zij elkaar en bleken meer gemeen te hebben dan alleen de aandoening. Hun gezamenlijke conclusie;

‘Voeding in combinatie met technologie is fenomenaal’

Marcelis Boereboom en Amber Heijneman

Lees hier het artikel

Foto; Stefanie Uit den Boogaard

Gezond leven tegen diabetes: Veense (18) schudt de zorg wakker

In juli 2022 verschijnt in de Rijnpost het artikel van Marco Diepenveen. Hij beschrijft dat uitsluitend medicatie onvoldoende helpt bij de behandeling van diabetes. Het aanmeten van een gezonde leefstijl blijkt hierop een welkome aanvulling te zijn. In het artikel deelt Amber Heijneman haar persoonlijke ervaring. Haar vwo-profielwerkstuk behandelt deze ‘herontdekking’. Over het belang ervan gaat ze in gesprek met studenten, zorgprofessionals en wetenschappers.
Lees hier het artikel

Minder insuline dankzij gezonde leefstijl

In februari 2022 deelt MediReva in hun mediakanalen het verhaal van Gerrie van Deuren. Gerrie vertelt hoe zij na haar diagnose met de hulp van sportarts Hans van Kuijk haar leefstijl aanpast. Door minder koolhydraten te eten en dit te vervangen door eiwitten en gezonde vetten weet ze stabiele bloedsuikerwaarden te realiseren. Ze heeft weer vertrouwen in haar lichaam en sport met veel plezier.
Lees hier het artikel.

Podcast, te gast bij Compleet Gezond

Bea Pols gaat in februari 2022 in haar wekelijkse podcast op CompleetGezond.nl in gesprek met Corine Heijneman. Bea gaat in gesprek met enthousiaste mensen die, net als zij, het hun werk en missie gemaakt hebben om iedereen Compleet Gezond te maken.

Daarmee hopen zij en haar gasten je te inspireren en te motiveren om je gezondheid in eigen hand te nemen. Corine vertelt het verhaal van de diagnose van haar kinderen en hoe ze door het aanpassen van hun leefstijl allemaal gezonder zijn geworden.
Luister hier de podcast.

Grijp diabetes bij de kladden

In januari 2022 schrijft Fleur Baxmeier voor Radar+ het artikel ‘Grijp diabetes bij de kladden‘.
Rennie Fopma vertelt haar ervaring over het effect van leefstijl op diabetes. Professor dokter Hanno Pijl geeft uitleg over het belang van leefstijl.

In het artikel worden veel leefstijlaspecten besproken. Ze leggen uit:” Om grip te krijgen op diabetes, of dat nu gaat om type 1 of type 2, is een goede leefstijl noodzakelijk. ‘De impact van leefstijlverandering is veel groter dan de meeste mensen denken.’
Lees hier het artikel.

Podcast, te gast bij Goodlife Radio

Tom Staal gaat in oktober 2021, tijdens zijn programma Doorskaveren in gesprek met Wim Tilburgs en Corine Heijneman.
Tom heeft diabetes type 1 en is zeer geïnteresseerd in de effecten van voeding bij beide vormen van diabetes. Het is een gezellig en geanimeerd gesprek waarbij Robert Danse en Wim Tilburgs hun ervaringen delen over het belang van koolhydraatarme voeding bij diabetes type twee. Corine deelt haar inzichten en kooktips met Tom en de luisteraars.
Luister hier de podcast.

Samen diabetes de baas

MediReva besteedt in augustus 2021 aandacht aan het positieve effect van leefstijl op diabetes type 1. Lisette Jongerius schrijft twee artikelen, waaronder een dubbel interview met Amber en Corine. Daarin vertelt Amber hoe belangrijk het is om open te zijn over je ziekte en de manier waarop je ermee omgaat. Ze beschrijft dat deze houding veel begrip en steun oplevert in haar omgeving.
Lees hier het artikel.

Corine pleit voor hulp bij gezonder leven met diabetes type 1: ‘van passieve patiënt naar actieve patiënt’

In april 2021 schreef Stefanie van Wijk een artikel voor “In de buurt“.
Ze beschrijft hoe Corine Heijneman leefstijl inzet in het dagelijks omgaan van haar kinderen met diabetes type 1 en hoe dit heeft geleid tot het starten met Diabetes 1 In Eigen Hand.
Lees hier het artikel.

Gezonde leefstijl helpt bij diabetes

In april 2021 verscheen in “De Veenendaal Totaal” dit artikel geschreven door Marco Diepeveen. Hij interviewde Amber Heijneman.
Amber vertelt hoe belangrijk zij het vindt om door onbewerkte, pure producten te eten, haar bloedsuikerwaarden stabiel en binnen streefbereik te houden.
Lees hier het artikel.

Gerrie werkt mee aan onderzoek: ‘Ik hoop een bijdrage te leveren aan het voorkomen van diabetes type 1.’

In maart 2021 schrijft Gerrie een blog over haar deelname aan het onderzoek van professor Max Nieuwdorp. Ze legt daarin het belang van dit onderzoek uit én waarom het zo belangrijk is om met voeding en leefstijl het dagelijkse leven met diabetes type 1 te ondersteunen. Ze concludeert dat ze eigenlijk met haar leefstijl heeft bereikt wat Max Nieuwdorp ook wil bereiken met zijn onderzoek.
Lees hier het artikel.