Deelnemers gevraagd voor Leefstijlprogramma in Leiden

LUMC, Leyden Academy, DZB en Stichting Je Leefstijl Als Medicijn starten op 27 september een gratis bewegings- en kookprogramma voor mensen met Diabetes type 2.

Heb je Diabetes type 2, woon je in Leiden of omstreken en wil je ook meedoen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Wat gaan we doen?

Bewegen

In de beweegsessies gaat u zelf lichaamsoefeningen doen. U doet dit samen met anderen. De oefeningen zijn voor iedere deelnemer geschikt. U bepaalt zelf het tempo. Een trainer begeleidt de sessies.

Na afloop is er gelegenheid om samen koffie en thee te drinken in de blokhut van de Ecotuin.

De beweegsessies vinden iedere dinsdag- en donderdagmorgen plaats van 9:00 tot 10:00 uur, van 28 september tot en met 2 december. Voor de beweegsessies is geen maximaal aantal deelnemers.

Koken

De kookworkshops bestaan uit vier lessen gericht op gezond: avondeten, lunch, ontbijt en tussendoortjes. In iedere bijeenkomst staat één van deze eetmomenten centraal.

U gaat samen een gezond menu bereiden. U krijgt het recept en de ingrediënten tijdens de bijeenkomst uitgereikt. Een voedingsdeskundige van het LUMC begeleidt de bijeenkomst.

De Kookworkshops worden gegeven in de blokhut van de Ecotuin  en de bedrijfskantine van DZB. Afhankelijk van de beschikbare ingrediënten worden deze zelf uit de ecotuin geplukt.

Aangezien hier dus maar een beperkt aantal deelnemers aan kunnen meedoen, moedigen we u aan zich snel op te geven! Meedoen aan de kookworkshops kan alleen als u ook de beweegsessies volgt.

Waar?

Bij de Ecotuin in Leiden:
Nachtegaallaan 41, Leiden

Wanneer?

Van 27 september tot 2 december, maar we gaan er vanuit de we daarna doorgaan!

Wat verwachten we van u?

Hoewel de beweegsessies vrijblijvend zijn gaan we er natuurlijk vanuit dat u probeert zo vaak mogelijk te komen.
Als u zich opgeeft voor de kookworkshop wordt er van u verwacht dat u ze al vier volgt.
We moedigen alle deelnemers aan om, als ze dat nog niet zijn, lid te worden van de

FB Groep Diabetes2 Doorbreken van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Dit programma is een pilot, een voorloper, op wat hopelijk een vast programma binnen Leiden gaat worden. We zullen u tijdens en na de pilot vragen om feedback over het programma te geven.
En verder hopen we natuurlijk dat u veel plezier heeft en positieve ervaringen opdoet over een gezondere leefstijl, waarbij het bewegen en het koken net zo belangrijk zijn als het sámen werken eraan!

Meld u nu aan!

Wilt u zich opgegeven of heeft u vragen over het programma?
Stuur dan een e-mail met uw gegevens naar: [email protected]  tnv Victorien Madsen – Leefstijl Programma Leiden of gebruik ons contact formulier

Overige informatie

Neem vast een kijkje op de FB pagina van DZB Ecotuin om te zien wat ze daar elke week voor lekkers uit de tuin halen.

De beweegsessies worden gegeven volgens het principe van de Vitality Club. Lees hier meer over de vitality clubs in Leiden die al bestaan. 

Lees ook het bericht over dit Leefstijlprogramma op de website van Leyden Academy