“Kijk niet naar hoe je eruit ziet, maar waar je toe in staat bent

Krachttraining verjongt. De 71-jarige emeritus hoogleraar Dr. Catherine Walter aan de universiteit van Oxford is wereldkampioen gewichtheffen in haar leeftijdsklasse en voelt zich beter dan ooit. Walter:  “Het kostte me 65 jaar om erachter te komen dat ik goed in sport ben. Op school kreeg ik het gevoel dat sport niets voor mij was.”

“Het kostte me 65 jaar om erachter te komen dat ik goed in sport ben”

Niet fit, geen tijd

Zes jaar geleden klaagde Walter tegen haar zoon dat ze niet erg fit was, geen tijd had voor de fitness en angst had fysiek af te glijden. Hij adviseerde haar te gaan trainen met gewichten; slechts twee keer per week. Dat klonk haar als muziek in de oren. Ze informeerde bij een collega die powerlifting gaf en die zei -ondanks haar leeftijd- laat ons kijken waar we uitkomen. Ze begon eraan en kreeg nooit spijt.

Ze begon eraan en kreeg nooit spijt.

Het is de leefstijl

De zelfbewuste zeventiger vindt het waardevol dat de gewichthefrecords in haar handen zijn: “Daarmee laat ik zien dat oudere mensen sterk kunnen zijn.” Walter licht toe: “Na je veertigste gaan je spieren achteruit, daar helpt niets tegen: wielrennen net zo min als wandelen en zeker zwemmen helpt niet. “De enige remedie tegen de afname van spierkracht is weerstandstraining: het tillen van zware gewichten”. Hieruit blijkt dat leefstijl in belangrijke mate kan bijdragen aan de vitaliteit.

“De enige remedie tegen de afname van spierkracht is weerstandstraining: het tillen van zware gewichten”

Waartoe ben je in staat?

Tot slot geeft Walter  een fantastisch advies: “Kijk vooral naar waar je lichaam toe in staat is, in plaats van hoe je lichaam eruit ziet. Dat is niet alleen belangrijk voor vrouwen van mijn leeftijd, maar zeker ook voor de jongere generatie!

Met dank voor de tip van Gerryo Voermans.

 

 

Artikelen geschreven door Clemens Vollebergh

Leefstijl als medicijn Blog.

Onderstaande berichten zijn een selectie uit de vele berichten over diverse onderwerpen die te maken hebben met leefstijl als medicijn. Berichten over bepaalde onderwerpen of personen vind je terug bij de desbetreffende pagina’s. Voor een overzicht van alle artikelen ga dan naar ons Leefstijl als Medicijn blog.

 

 

Het sponsor bedrag tot nu toe: 1.860 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

 

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 met 100.000 te verlagen.

 

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

Besloten Facebookgroep voor mensen die elkaar motiveren hun diabetes om te keren met leefstijl als medicijn; een pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. We hebben live video’s en delen recepten. Veel leden zijn inmiddels medicatievrij en gezond afgevallen.

Wil jij ook je diabetes omkeren met Je Leefstijl Als Medicijn? Word dan geheel vrijblijvend en gratis lid van onze groep.

Deze groep is uitsluitend toegankelijk voor mensen met diabetes type 2.

Besloten Facebookgroep voor mensen die willen starten met het ketogeen dieet om gezondheidsredenen of om af te vallen.

Besloten Facebook groep voor mensen met psoriasis en/of artritis psoriatica die met leefstijlaanpassingen hun klachten willen verminderen

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

 

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail [email protected] of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

 

Berichten van onze Facebook pagina