Hieronder een greep uit de vele ervaringsverhalen op onze site. Gebruik de zoekfunctie als je informatie over een bepaald onderwerp zoekt.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is het niet eens met de richtlijnen goede voeding voor mensen met diabetes type 2. We hebben daarom een commentaar ingediend
het leefstijl e-boek door leefstijltherapeut Jaap Wonders Hoe gezond leven kan bijdragen aan herstel is voor 5 euro via Je Leefstijl Als Medicijn te verkrijgen.
Volgens Hans van Kuijk zijn er 4 G's nodig om mensen binnen een gemeenschap te verbinden, namelijk Gezondheid, Gezelligheid, Geborgenheid en Gezamenlijkheid
Deze post beschrijft vier drijfveren die bijdragen aan de opkomst van gepersonaliseerde voeding en sluit af met een aantal kanttekeningen.
Voeding in plaats van vulling. Sportarts Hans van Kuijk en leefstijlspecialisten Nina de Rooij en Wim Tilburgs geven praktische voeding tips.
Maaltijdboxen maken het makkelijker je leefstijl aan te passen én veranderen het voedselsysteem. JLAM en Ekomenu werken samen.
Kinderen bereiken 9 juli al de maximale hoeveelheid suiker die zij in een jaar zouden mogen eten.
Webinar Voeding en Vulling op het leefstijlplatform van PSV. Sportarts Hans van Kuijk en Wim Tilburgs. Wat leren we van de blue zones.
Voeding die precies bij jou past. Maatwerk. Oftewel: gepersonaliseerde voeding. Dat concept introduceert deze post.
Tips en adviezen om met diabetes type 1 je bloedsuiker te stabiliseren door te starten met koolhydraatarme en eiwitrijke voeding.
Met de hulp van een keto maaltijdbox kan iedereen makkelijk en gezond starten met een ketogeen dieet en heb je volop ideeën voor keto recepten
Ultrabewerkt voedsel consumeren hangt samen met een verhoogd risico op obesitas, metaboolsyndroom, kanker, depressie en meer aandoeningen.
Leefstijlpijler voeding. Hoe kunnen maaltijdboxen jou helpen op weg naar een gezonde leefstijl. We vergelijken aanbieders van de maaltijdbox.
Afvallen en gezonder worden en toch heerlijk eten? Met Ketokuur, een boek vol heerlijke recepten maak je een bliksemstart met een compleet menu voor 2 weken.
Gezonde voeding lijkt de sleutel voor het indammen van chronische ziekten. Lag de focus tot nu toe vooral op medicatie, er is een verandering op komst.
Aderverkalking ontstaat door een ontstekingsproces als gevolg van roken, zonlichttekort, hypertensie en hoge glucose- en insulinespiegels.
Antoinette Hertsenberg neemt de voedselpatronen ketogeen en vegetarisch onder de loupe. Onze stelling: het is meer dan voeding alleen het is je leefstijl
Biologische recepten en maaltijdboxen zowel low carb en nu ook ketogeen. Daarmee kan Stichting JLAM de mensen die we begeleiden nog beter ondersteunen.
Met behulp van het ketogeen dieet is het mogelijk om diabetes om te keren en zonder medicatie door het leven te gaan. Via onze Facebook groep helpen wij je.
Sneller gewicht verliezen, minder trek in suiker en een heldere geest, dat zijn slechts een aantal van de voordelen van intermittent fasting. Oftewel periodiek vasten. Tijd om een eeuwenoude gewoonte binnen de mensheid eens toe te passen in de huidige tijd.
Hier vind je informatie die je nodig hebt om te starten met het ketogeen dieet. Wat is keto en wat is het niet? Wat is de beste voeding? Hoe meet je ketonen
Het Voedingscentrum maakt zich drukker om een beetje roomboter dan om Red Bull of Coca Cola. Het voedingscentrum is te negatief zegt professor Hanno Pijl.
Het pioppi dieet door cardioloog Aseem Malhotra is meer dan een dieet. Het is een leefstijl als medicijn bij metabole ziekten als diabetes en hartproblemen.
Keer je diabetes om, een gezond gewicht, helder in je hoofd, zelfvertrouwen en nog veel meer. Banting is de pijler voeding van Je Leefstijl Als Medicijn.
Een belangrijke vertegenwoordiger van de oudste kennis over voeding is de Amerikaanse tandarts wetenschapper Weston A. Price.
Het paleodieet, jagerverzamelaarsdieet, oerdieet - een kritische blik. Maar ook een video van kenner Melchior Meijer. Terug naar mosselbaai.
Met het ketogeen dieet kun je makkelijk afvallen of diabetes type 2 omkeren. Maar wat is het ketogeen dieet precies? En wat kan het voor jou betekenen?
Paleovoeding is goed voor mensen in een voorstadium van diabetes, ontdekten Hanno Pijl en zijn vrouw onderzoeker en arts Esther van Zuuren.
Real food, paleo, oervoeding, Low-Carb ketogeen, vegan allemaal methoden die in basis uitgaan van pure onbewerkte voeding Kies voor puur eten
Voorpagina tijdschrift Fit met Voeding bijgewerkt
Mijn insuline en al mijn medicijnen kreeg ik gratis. Maar gezond gedrag en investeren in je eigen gezondheid, dát moeten mensen zelf betalen. Dit en nog veel meer vragen aan het echtpaar Saïda en Wim Tilburgs interview in het blad Fit & Voeding van Gert Schuitemakers