Een overzicht van alle artikelen die we in de loop der jaren hebben gepubliceerd. Gebruik de zoekfunctie als je informatie over een bepaald onderwerp zoekt.

Autofagie is het proces van opruimen van afval door je lichaam. Het zorgt voor vernieuwing en verjonging van de cellen. Periodiek vasten bevordert dit proces.
Wat zijn de valkuilen bij periodiek vasten en hoe ga je daarmee om? In dit artikel geeft Marieke de Groot van de Voedingsacademie herkenbare voorbeelden van valkuilen en oplossingen.
Wat zijn de voordelen van periodiek vasten en nuchter bewegen? Wat doet dit met je spiermassa? Diëtiste Marieke de Groot geeft je antwoord in deze blog.
Diëtiste Marieke de Groot van de Voedingsacademie vertelt je in dit artikel hoe drie voedzame maaltijden per dag zorgen dat je een scherp en helder brein houdt.
Drie tips van de diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot. Minder vaak per dag eten, minder vaak ademen en minder stilzitten. Meer tips in hun boek Vast Wel!
Hoe zet je je vetreserves in als brandstof? Maak kennis met periodiek vasten, oftewel intermittent fasting. Voor afvallen en vetverliezen.
Intermittent fasting of IF, hoe werkt het precies? Ideaal voor vetverlies en verhoogde mentale helderheid tot autofagie en verbeterde insulinegevoeligheid.