Een overzicht van alle artikelen die we in de loop der jaren hebben gepubliceerd. Gebruik de zoekfunctie als je informatie over een bepaald onderwerp zoekt.

Alle leefstijlpijlers zijn belangrijk bij leefstijlverandering. Is er ook een optimale volgorde voor het aanpakken van de pijlers?
Huisarts Martijn Sijbom had zoveel last van migraine dat hij niet meer kon werken. Een ketogeen dieet was de ommekeer.
Veel chronische ziektes hebben een gemeenschappelijke oorzaak: metabole disfunctie. Screening kan veel problemen voorkomen, schrijft internist Yvo Sijpkens
Naar het verlichten van reumaklachten met behulp van de leefstijl is nog weinig onderzoek gedaan. Een studie van Erasmus MC toont veelbelovende resutaten.
Hevige stress kan gevaarlijk zijn, maar stress heeft ook positieve kanten. In dit artikel beschrijft Jaap Wonders wat gezonde stress is
Veel mensen hebben een slechte verbinding met hun lichaam, aldus Huub ter Haar. In zijn boek Lijfkracht geeft hij oplossingen
In dit artikel gaat Amber Heijneman het gesprek over leefstijlgeneeskunde aan met sport- en leefstijlarts dr. Hans van Kuijk. Binnen zijn sportgeneeskundig handelen legt Van Kuijk de focus op leefstijlverbeteringen omdat daar bij vrijwel alle welvaartsaandoeningen enorme gezondheidswinst te realiseren valt.
Ervaringsdeskundigen weten als geen ander hoe ze iemand kunnen helpen. Professor David van Bodegom over de kracht van peercoaching in de zorg.
Artsen zijn opgeleid om te 'repareren' zonder de achterliggende problemen aan te pakken, aldus verslavingsarts Robert van de Graaf
Coaching met behulp van ervaringsdeskundigen biedt veel voordelen, aldus TNO-onderzoek
Het leefstijlroer. Wanneer wij het over leefstijl hebben, bedoelen wij zes pijlers die samen de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de mens beïnvloeden.
Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is het niet eens met de richtlijnen goede voeding voor mensen met diabetes type 2. We hebben daarom een commentaar ingediend
Rekenvoorbeeld en een lesje fysiologie voor leken door sportarts Hans van Kuijk. Schrijver van het boek van een GezondDorp naar een Gezondland.
het leefstijl e-boek door leefstijltherapeut Jaap Wonders Hoe gezond leven kan bijdragen aan herstel is voor 5 euro via Je Leefstijl Als Medicijn te verkrijgen.
Volgens Hans van Kuijk zijn er 4 G's nodig om mensen binnen een gemeenschap te verbinden, namelijk Gezondheid, Gezelligheid, Geborgenheid en Gezamenlijkheid
Deze handleiding is geschreven voor zorgverleners door Dr. Yvo Sijpkens internist en medisch adviseur van Stichting Je leefstijl Als Medicijn
Voeding in plaats van vulling. Sportarts Hans van Kuijk en leefstijlspecialisten Nina de Rooij en Wim Tilburgs geven praktische voeding tips.
Webinar Voeding en Vulling op het leefstijlplatform van PSV. Sportarts Hans van Kuijk en Wim Tilburgs. Wat leren we van de blue zones.
Kun je blijven bewegen en sporten met diabetes? Jazeker, als je je bloedwaardes in de gaten houdt. Tips van dr. Bernstein
Leefstijlgeneeskunde waarmee de arts leefstijl als medicijn voor kan schrijven. Een samenwerking van wetenschap, geneeskunde en patiënt.
Loes verzorgt leefstijlspreekuren in Leende en Urmond. De vraag die ze als dokter stelt, Hoe kan ik u ondersteunen in uw gezondheid?
Genezen van membraneuze nefropathie en 30 kilo afvallen. Dat lukte Edith van der Bol dankzij het ketogeen dieet. Ze is 30 kg lichter en fit.
Mensen halen van alles uit de kast om gezond te blijven, of hun herstel te bevorderen. Ze doen dan aan zelfonderzoek ofwel Citizen Science.
Naar schatting hebben vijftien van de honderd mensen met de verkeerde diagnose diabetes type 2 eigenlijk de LADA-vorm van diabetes type 1
Met het keto-dieet raakte Maaike Pel in negen maanden 20 kilo kwijt. Ze eet heerlijk, heeft energie en weerstond corona zonder zorgen.
Internist Yvo Sijpkens er is in de politiek is met geen woord gerept dat verkeerde voeding de hoofdoorzaak is van ernstige gevolgen bij COVID
Waarom blijven mijn nuchtere bloedglucosewaardes verhoogd? Een vaak gestelde vraag bij de deelnemers van het JLAM leefstijlprogramma
Hoge bloeddruk ook hier is Je Leefstijl het beste medicijn. Internist Yvo Sijpkens deelt de conclusies van dokters van morgen.
Gezonde voeding lijkt de sleutel voor het indammen van chronische ziekten. Lag de focus tot nu toe vooral op medicatie, er is een verandering op komst.
Aderverkalking ontstaat door een ontstekingsproces als gevolg van roken, zonlichttekort, hypertensie en hoge glucose- en insulinespiegels.
Het lijkt allemaal zo normaal. We dragen schoenen, we zitten op een stoel, we fietsen naar de winkel, we zitten op de wc. Maar is dit voor je lichaam wel normaal? En gezond? Maar de bewegingen die we vroeger nodig hadden om te overleven, heeft ons lichaam nog steeds nodig om gezond te zijn. Ga weer natuurlijk bewegen!
Onderzoek toont aan dat mensen met overgewicht 3 keer zoveel kans hebben te overlijden vanwege een welvaartsziekte zoals diabetes, hart- en vaatziektes, infecties, kanker en zelfs dementie. John van der Heiden deelnemer TV serie hoe wordt ik 100 35 kilo afgevallen geen diabetes meer en gestopt met 13 soorten medicatie