Bloemkool-kervelsoep

Bloemkool-kervelsoep

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Soep
Keuken: Koolhydraatarm, Vegetarisch
Trefwoord: Koolhydraatarm
Porties: 4 personen

Equipment

  • Soeppan
  • Staafmixer

Over dit recept

Tip: het recept bevat gedroogde kervel omdat verse kervel in de supermarkt vaak moeilijk te verkrijgen is. Heb je een moestuin? Plant dan eens kervel en maak deze soep met vier eetlepels verse kervel.

Ingrediënten

  • 700 gram bloemkool in roosjes
  • 500 ml groentenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el kokosolie
  • 1 stuk prei in ringen
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 tl gedroogde kervel
  • 20 gr pompoenpitten
  • 2 el verse krulpeterselie

Instructies

  • Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de prei en de knoflook 4 minuten.
  • Voeg de gedroogde kervel toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de bloemkool toe en bak 4 minuten mee.
  • Doe de groentebouillon en de kokosmelk erbij en breng het aan de kook.
  • Kook de soep 30 minuten op een laag vuur. Controleer of de bloemkool zacht is.
  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Garneer de soep met pompoenpitten en peterselie.

Voedingswaarde

Koolhydraten: 6.7g | Eiwit: 5.6g | Vet: 12.7g | Verzadigd vet: 8.8g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Bloemkool-kervelsoep uit het boek vast-wel!

Geschreven door diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot. Met voedzame recepten met veel groenten en diversiteit.

Lees ook: