Equipment
- Soeppan
- Staafmixer
Over dit recept
Ingrediënten
- 700 gram bloemkool in roosjes
- 500 ml groentenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 el kokosolie
- 1 stuk prei in ringen
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 tl gedroogde kervel
- 20 gr pompoenpitten
- 2 el verse krulpeterselie
Instructies
- Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de prei en de knoflook 4 minuten.
- Voeg de gedroogde kervel toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de bloemkool toe en bak 4 minuten mee.
- Doe de groentebouillon en de kokosmelk erbij en breng het aan de kook.
- Kook de soep 30 minuten op een laag vuur. Controleer of de bloemkool zacht is.
- Pureer de soep met een staafmixer en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Garneer de soep met pompoenpitten en peterselie.
Voedingswaarde
Bloemkool-kervelsoep uit het boek vast-wel!
Geschreven door diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot. Met voedzame recepten met veel groenten en diversiteit.
Lees ook:
Afvallen en vet verliezen door intermittent fasting
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.