Ik ben uitgenodigd door Nathan Gill lid van het Europees Parlement. Ook hij heeft diabetes type 1 en heeft door leefstijlaanpassingen gebaseerd op het boek van Aseem Malhotra net als ik zijn insulinebehoefte laten dalen met meer dan 50%. Ik had nog nooit zoveel energie en levenslust. Kortom veel meer levenskwaliteit.

We worden wel met z’n  allen ouder, maar toch zijn we steeds jonger “ziek”.

Wist je dat de gemiddelde leeftijd van een gezonde vrouw 42 jaar is en die van een man 48 jaar? Door een ongezonde levensstijl verouder je aan de binnenkant veel sneller maar zie je dit niet altijd aan de buitenkant. Het toenemend aantal diabeten bewijst dit. Steeds meer vrouwen krijgen zwangerschapsdiabetes en diabetes type 2 wordt bij steeds jongere personen vastgesteld. We leven wel langer maar we hebben veel meer chronische ziektes.

Mijn missie is om mensen met diabetes (type 1, type 2, zwangerschapsdiabetes en prediabetes) te helpen om gezonder in het leven te staan.

Als je je manier van leven verandert, dan krijg je meer levenskwaliteit.
Door op zoek te gaan naar een andere leefstijl, ben ik er als type 1 in geslaagd om mijn insulinebehoefte te laten dalen met meer dan 60%. Ik had nog nooit zoveel energie en levenslust.

Vorig jaar startte ik een opleiding Orthemoleculaire gezondheidszorg aan KPNI Belgium. Hier heb ik veel nieuwe inzichten gekregen die me deden stilstaan bij deze chronische ziekte.

Deze inzichten vormen de basis van mijn Diabetesmanagement en steunen  op verschillende pijlers.

Een eerste pijler is voeding. Suikerziekte is namelijk een koolhydratenziekte.

Ongezonde koolhydraten of industrieel geproduceerde koolhydraten vragen extra energie van ons lichaam en ze belasten onze organen. Mijn voorkeur gaat nu uit naar ‘gezonde’ koolhydraten: vooral veel groenten en fruit. Grote hoeveelheden lege koolhydraten vragen bovendien ook grote hoeveelheden insuline. Hiervan gaan je bloedvaten vernauwen en krijg je een hogere bloeddruk. Het sympathisch zenuwstelsel  raakt aangetast, we ervaren hierdoor minder interne rust en krijgen vervolgens chronische stress.

Mijn voedingspatroon is helemaal veranderd: ik heb een groot aantal ongezonde gewoontes geschrapt en vervangen door gezondere alternatieven. Ik eet zeer gevarieerd, koolhydraatbewust, glutenvrij, lactosevrij en hou rekening met de juiste vetten.

Aanvankelijk was het moeilijk om te starten omdat je zoveel dingen leest op het internet en niet weet waar je moet beginnen. Mijn opleiding heeft me hierbij goed geholpen. Het is geen dieet maar een leefstijl die ik nu volg.

Naast voeding zijn stressmanagement, beweging, mindset en leven volgens je natuurlijke bioritme uiteraard ook zéér belangrijk.

IK ben bewuster gaan leven, ik bekijk mijn diabetes nu door een andere bril.

 Deze nieuwe manier van leven heeft me ook geholpen om met veel meer energie door het leven te gaan, minder prikkelbaar te zijn en mijn gezondheid op de eerste plaats te zetten. Uiteraard blijft elke dag een nieuwe uitdaging en is het nog steeds een ‘topsport’ om met deze auto-immuunziekte om te gaan. Ik ben er op deze manier in geslaagd om een veel lagere Hba1c te bekomen. Mijn Hba1c was vroeger gemiddeld rond de 7.3% en vandaag schommel ik rond de 5.8%. Wat op zich wel een prestatie is.

Mijn bloedsuikerwaarden zijn nu veel stabieler. Mijn Free Style Libre geeft nu vaker flatlines op het scherm en zijn niet vergelijkbaar met de grafieken die ik vroeger kende.

Toen had ik vaker en veel meer extreme lage en extreme hoge waarden.

Morgen ben ik als Type 1 diabeet uitgenodigd door Nathan Gill, Brits politicus en lid van het Europees Parlement voor Wales, om deel te nemen aan de persconferentie  “Big food and big pharma : killing for profit?”

Vijf van de belangrijkste namen in de Europese Geneeskunde bundelen hun krachten in het Europese Parlement om de dekmantel weg te nemen van de duistere wereld van het lobbyen en zullen onthullen hoe Big Food en Big Pharma voedings- en medische richtlijnen beïnvloeden waardoor de levens van miljoenen mensen op het spel worden gezet.

#Dr.AseemMalhotra #Prof.CarlHeneghan #SirRichardThompson #Prof.HannoPijl #Dr.DeborahCohen #SarahAnnMacklin

Het panel zal bestaan uit dokters en professors die zullen blootleggen hoe de voedings- en drankenindustrie en de grote farmaceuten een diepgaande invloed hebben op het beleid, waardoor artsen gedwongen worden om onnodige en mogelijk schadelijke behandelingen voor te schrijven in plaats van dat zij patiënten kunnen helpen met eenvoudige oplossingen op het gebied van leefstijl.

Dit belooft de belangrijkste gebeurtenis te worden op het gebied van gezondheid van dit decennium.

Lees hier meer over de lezing.

Dit event zal me zeker helpen om mijn missie verder uit te bouwen.

Ik zal mede namens deze site verslag doen van de lezingen en ook foto’s nemen.

Ik  ben zeer creatief in de keuken en slaag er in om steeds mooie en lekkere gerechtjes op het bord te toveren. Ik wil ook anderen hierbij inspireren en helpen om deze levensstijl toe te passen. Zoals je hieronder kan zien kan je zeker de heerlijkste gerechten op tafel zetten en toch met minder bewerkte koolhydraten.