Een artikel met meer achtergronden bij de uitzending van Dokters van morgen vind je terug in het artikel:

Het Pioppie dieet door cardioloog Aseem Malhotra

Het pioppi dieet door cardioloog Aseem Malhotra is meer dan een dieet. Het is een leefstijl als medicijn bij metabole ziekten als diabetes en hartproblemen.

 

Beperk suiker en zetmeel en overwin diabetes, obesitas en hartziekten

Zegt europarlementariër Nathan Gill in een boodschap aan de Premier van het Verenigd Koninkrijk Theresa May:

Negeer de voedingsrichtlijnen van de overheid om diabetes, obesitas en hartziekten te overwinnen en de zorgverzekering honderden miljoenen te besparen.

De overheidsrichtlijnen die adviseren om koolhydraatrijke levensmiddelen zoals brood, pasta, aardappels en rijst als basisvoedsel te beschouwen worden afgedaan als 35 jaar durende hype die heeft geleid tot diverse aan overgewicht gerelateerde aandoeningen met desastreuze gevolgen voor de volksgezondheid.

Door suiker en zetmeel in zijn dieet te beperken heeft een lid van het Europese Parlement met  diabetes type 1 zijn insuline behoefte met 50% kunnen verminderen.

Nathan Gill, lid van het Europees Parlement voor Wales, vraagt de Premier, Theresa May , die ook diabetes type 1 heeft, met klem om hetzelfde te doen.

Nieuwe gegevens van Diabetes.co.uk laten zien dat 30.000 patiënten met type I diabetes hun insuline behoefte hebben kunnen verminderen, sommigen zelfs met 80%,  door koolhydraatrijke zetmeelprodukten uit het dieet te schrappen.

Een vooraanstaand journalist die al 15 jaar leed aan diabetes type II heeft de ziekte binnen 5 maanden “omgekeerd” door de voedingsrichtlijnen van de overheid te negeren.

Hoofdverpleegkundigen van de NHS onthullen dat een koolhydraatarm, vetrijk Mediterraan dieet het beste werkt voor hartpatiënten.

Nathan Gill, lid van het Europes parlement voor Wales heeft een open brief gestuurd aan Premier Theresa May, waarin hij haar vraagt om met spoed de huidige voedingsrichtlijnen, waarin vetarme produkten worden aangeraden en geadviseerd wordt koolhydraatrijke producten als basis voor de voeding te nemen, te herzien.

Nadat hij de aanbevelingen van vooraanstaand Brits cardioloog Dr. Aseem Malhotra uit diens “revolutionaire” boek “Het Pioppi dieet” ging volgen, is het hem gelukt de hoeveelheid insuline die nodig is om zijn bloedglucose te reguleren met bijna 50 % te halveren.

“Het huidig advies van de overheid aan de bevolking is om koolhydraatrijke zetmeelprodukten als basis voor hun voeding te nemen. Deze richtlijnen zijn absoluut verkeerd en hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de toename van aan obesitas gerelateerde aandoeningen in het Verenigd Koninkrijk gedurende de laatste 30 jaar. Ik ben nu tot de conclusie gekomen dat dit advies en het aanraden van vetarme voedingsmiddelen, als gevolg van een wijziging in de richtlijnen van de Britse overheid in 1983 in navolging van de Verenigde Staten in 1977, een 35 jaar durende voedingshype is geweest, die duizenden jaren van verzadigende en voedzame volvette, volwaardige voeding eten, heeft vervangen met desastreuze gevolgen voor de volksgezondheid” schrijft hij.

“Ik kan niet voldoende benadrukken hoezeer mijn leven ten goede is veranderd na het lezen van het op wetenschappelijke informatie gestoelde leefstijlgeneeskunde boek van de vooraanstaande Britse cardioloog Dr. Aseem Malhotra en hem in levende lijve ontmoet te hebben, door zijn aanbeveling op te volgen dat suikerinname van meer dan twee theelepels per dag voor een volwassene schadelijk kan zijn voor de gezondheid. De huidige overheidsrichtlijnen staan wel 10 keer deze hoeveelheid toe.

Niet alleen zijn mijn bloedsuikers significant stabieler maar het is mij ook gelukt om mijn insuline behoefte met bijna 50% te reduceren, wat, zoals u ongetwijfeld zult beamen, heel uitzonderlijk is” vertelt hij de Premier.

In de brief noemt hij dat de schade van suikerconsumptie op de gezondheid begint bij een inname van meer dan twee theelepels suiker per dag maar onderzoek van Dr Malhotra, gepubliceerd in de BMJ in 2013 liet zien dat volgens de etiketten op levensmiddelen de bevolking geadviseerd werd om 22,5 theelepel suiker per dag te consumeren.

Uit onderzoek van de Sunday Times en Dispatches van Channel 4 bleek later dat meerdere leden van de commissie die advies uitbrengt aan de overheid over voeding, de Government’s Scientific Advisory Committee on Nutrition, financiële banden hadden met de suikerindustrie.

“Toezichthouders, wetenschappelijke instellingen, liefdadigheidsinstellingen en organisaties die een verantwoordelijkheid hebben naar patiënten en de hoogste standaarden van transparantie en wetenschappelijke integriteit zouden moeten zetten, spannen in plaats daarvan samen met de grote farmaceuten en de levensmiddelenindustrie om financiëel gewin, tot schade van de volksgezondheid.”

“Als Brits burger, diabeet en als politicus vind ik dit volstrekt onacceptabel. Nu ik zelf mijn gezondheid aanzienlijk verbeterd heb door de officiële overheidsrichtlijnen voor voeding te negeren, richtlijnen waarvan ik me nu duidelijk heb gerealiseerd dat ze niet gebaseerd zijn op onafhankelijk onderzoek, vraag ik u met klem hetzelfde te doen, als u dat niet al doet” schrijft hij.

“De geschiedenis van het aan banden leggen van tabaksgebruik zou ons geleerd moeten hebben dat wetgeving om de beschikbaarheid, betaalbaarheid en acceptatie van roken te verminderen, de grootste invloed heeft gehad op de afname van het aantal rokers en was dit jaren eerder gebeurd, toen de eerste studies over de relatie tussen roken en longkanker werden gepubliceerd, dan hadden miljoenen gevallen van voortijdig overlijden aan longkanker en hartziekten voorkomen kunnen worden.

Ik geloof ook dat voor ons allen een rol is weggelegd om de huidige crisis in de gezondheidszorg te helpen oplossen. Met name politici hebben de grootste invloed als het erom gaat ervoor te zorgen dat beleid gebaseerd wordt op wetenschappelijk bewijs en zij kunnen door regelgeving kinderen en het publiek beschermen tegen de uitwassen van bedrijven voor wie winst de belangrijkste drijfveer is.”

“Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met de rampzalige gevolgen van overmatig medicijngebruik door de bevolking. Bijna de helft van de bevolking in het VK gebruikt tenminste één geneesmiddel op voorschrift van een arts en 70% van de vijfenzeventigplussers gebruikt er tenminste drie. Er wordt geschat dat door artsen voorgeschreven medicijnen de derde meest voorkomende oorzaak zijn van overlijden na hartziekten en kanker.

Nu het steeds moeilijker wordt om de kosten van de zorgverzekering te betalen, zal onze volksgezondheidszorg in de toekomst genoodzaakt worden om de balans te verschuiven van geneesmiddelen die hoogstens tot marginale gezondheidswinst leiden en veel bijwerkingen hebben naar leefstijlinterventies als middel van eerste keus.”

Als alle patiënten met diabetes de aanbevelingen van Dr. Malhotra in “The Pioppie diet” zouden opvolgen, en hun insulinebehoefte met 50% zouden verminderen, “dan zou dit de NHS honderden miljoenen ponden besparen.”

“Donderdag 12 april a.s., organiseer ik een presentatie door Dr. Malhotra in het Europese Parlement met als titel “Big Food and Big Pharma, Killing for Profit?”, waarin Dr. Malhotra heel duidelijk uit de doeken zal doen waarom het systeem hervormd moet worden, waarom leefstijlgeneeskunde centraal moet staan als het gaat om verbetering van de gezondheid van de wereldbevolking en wat wij met zijn allen kunnen doen om de bevolking beter te informeren.

Hij zal uiteenzetten dat kleine veranderingen in het beleid al zouden leiden tot een spectaculaire  verbetering van de volksgezondheid waardoor ook de economische productiviteit enorm zou toenemen.” Hij schrijft

De brief waarin geadviseerd wordt om de aanbevelingen voor voeding en leefstijl uit het boek The  Pioppi Diet na te leven en de huidige overheidsrichtlijnen voor voeding te negeren om de gezondheid te verbeteren, wordt ondersteund door een aantal vooraanstaande artsen, diëtisten, verpleegkundigen en columnist en presentator Jon Gaunt die zijn type 2 diabetes heeft omgekeerd.

Sir Richard Thompson, voormalig voorzitter van de Royal College of Physicians en lijfarts van de Britse koningin van 1984 tot 2005 zei:

“Dr Aseem Malhotra verandert het gezicht van de geneeskunde en zijn revolutionaire boek “The Pioppi diet” zou door iedereen gelezen moeten worden.

Hanno Pijl, Hoogleraar Diabetologie aan het LUMC zei:

“Een groeiende rijkdom aan data toont de voordelen van de Pioppi (Mediterrane) leefstijl voor onze gezondheid in het algemeen en voor type 2 en type 1 diabetes in het bijzonder. Mijn ervaring als clinicus bevestigt deze data voortdurend. Terwijl de “Pioppi achtige” leefstijlmaatregelen diabetes type 2 kunnen omkeren bij de meerderheid van de patiënten, hebben zij ook voor type 1 diabeten veel voordelen in de zin van controle van de bloedsuikerspiegel en medicatiegebruik. Geneesmiddelen zijn niet het juiste antwoord op leefstijl gerelateerde aandoeningen. Leefstijl is tot op zekere hoogte een kwestie van keuzes maar wordt ook vergaand beïnvloed door de manier waarop we onze maatschappij inrichten. Om die reden rust op onze politici een grote verantwoordelijkheid voor de gezondheid van onze maatschappij in de toekomst.”

Arjun Panesar, algemeen directeur van Diabetes.co.uk zei:

“Meer dan 30.000 mensen met type I diabetes nemen deel aan het  Low Carb Program sinds het van start ging in 2015. Dit programma is grotendeels in lijn met het Pioppi Diet. Meer dan 10% van de Britten met type I diabetes is lid van het programma, wat aantoont hoe belangrijk goede voorlichting en ondersteuning zijn. Data van patiënten met type I diabetes tonen een afname van insulinebehoefte met waarden tot 80%, verbetering in het herkennen van hypo’s en hypers, een afname van  het aantal ziekenhuisopnames en de ervaring dat de glucosespiegel beter onder controle is.”

Joan Gaunt, columnist en presentator zei:

“Ik was ruim 15 jaar een DM II patiënt maar in minder dan 5 maanden viel ik 25 kg af, keerde ik mijn diabetes om en kwam ik van al mijn medicijnen af waaronder tabletten voor hoge bloeddruk. Toen mijn NHS arts me vroeg hoe ik dit gedaan had, antwoordde ik “door uw voedingsrichtlijnen te negeren en in plaats daarvan een LCHF dieet te volgen, zoals Dr. Aseem Malhotra suggereert in zijn boek “The Pioppi diet”. Uit mijn onderzoek is duidelijk dat de NHS haar advies nu moet aanpassen en als zij dat zou doen, zouden nog miljoenen anderen afvallen, hun type 2 DM omkeren en de NHS miljoenen per jaar besparen. Niet dierlijk vet is de vijand, maar suiker, bewerkte voedingsmiddelen en koolhydraten.”

Dr. Trudi Deaking PhD, dietiste en algemeen direkteur van X-Pert Health zei,

Voeding baseren op echt eten en daarbij geraffineerde koolhydraten en bewerkte vetten elimineren zoals in The Pioppi Diet, kan voordelen hebben voor de gezondheid door het voorkomen en managen van lange termijn aandoeningen zoals diabetes, obesitas en hartziekten. Het volgen van een caloriebeperkt dieet beschadigt je metabolisme en leidt uiteindelijk tot gewichtstoename. Bereik je gezondheidsdoelen door niet te snacken en onbewerkte voedingsmiddelen bomvol nutriënten te eten. Dit eenvoudige advies kan patiënten beter maken en levens redden.”

 Raquel Britzke, Geregistreerd diëtiste in Harley Street nr 1 zei,

Mijn klinische ervaring is dat een voedingspatroon dat bewerkte en geraffineerde koolhydraten beperkt en volvette voeding omarmt, zoals geadviseerd in The Pioppi Diet, beslist de beste manier is om zowel type 1 als type 2 diabetes te managen en om blijvend gewichtsverlies te bereiken bij hen die leiden aan obesitas. De huidige overheidsrichtlijnen voor de voeding zijn onjuist en moeten dringend herzien worden. Vooral het advies aan diabeten om hun dieet te baseren op koolhydraten zoals pasta heeft schadelijke effecten gehad. Het is tijd om een stap terug te doen en te kijken naar de toepassing van deze aanbevelingen in de praktijk.”

Sarah Ann Macklin, voedingsdeskundige en journaliste zei,

“Uit de groeiende epidemie van obesitas (waarvan de overheidsdoelstelling was dat deze tegen 2021 zou zijn afgenomen) en type 2 diabetes blijkt duidelijk dat de huidige voedingsrichtlijnen niet werken. Voeding laag in verzadigd vet en hoog in geraffineerde koolhydraten heeft een nadelig effect op lipiden in het bloed en insuline spiegels. De extra aandacht voor calorieën tellen misleidt ook de gezondheid van onze natie. The Pioppi Diet, dat de nadruk legt op een dieet rijk aan gezonde vetten zoals omega 3, hoogwaardige eiwitten, fruit (in zijn geheel gegeten) en groenten steunt alle wetenschappelijke literatuur over het bestrijden van overgewicht en het reduceren van hart- en vaatziekten, wanneer het vergeleken wordt met het standaard westerse dieet.

 

Lynda Sackett, klinisch researchverpleegkundige in het Countess of Chester Hospital zei,

“Op 12 september 2017 kreeg mijn man Mike een groot hartinfarct na een zeer inspannende sessie op de roeiclub. Hij was gaan roeien met het idee dat hij zo meer calorieën zou verbranden en zou afvallen. Het grootste deel van zijn volwassen leven was hij te zwaar, ondanks dat hij een dieet volgde dat de meesten als gezond zouden beschouwen, gebaseerd op koolhydraatrijke zetmeelprodukten met zo nu en dan iets lekkers. Als research verpleegkundige ben ik meteen op zoek gegaan naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten over voeding en gelukkig leidde dit mij naar Aseem Malhotra en het boek The Pioppi Diet. Wat onmiddellijk een grote indruk op me maakte was het hoge niveau van wetenschappelijke  onderbouwing voor deze manier van eten en nog voordat we de Hartbewaking verlieten besloten we dat we de principes van het dieet zouden gaan volgen.

De ingreep waarbij een stent werd geplaatst op de nacht van het hartinfarct toonde gebieden met aderverkalking waarvan gezegd werd dat er mogelijk later nog een stent of bypass voor nodig zou zijn, afhankelijk van de schade aan de hartspier. Nadat we 12 weken het Pioppi Dieet hadden gevolgd werd ontdekt dat deze interventie niet meer nodig was en dat hij erin geslaagd was een deel van de schade te herstellen. Ik ben ervan overtuigd dat zijn dieet een grote rol heeft gespeeld in zijn herstel.

We eten nu voeding die rijk is aan natuurlijke vetten, groenten en een matige hoeveelheid eiwit en voor het eerst sinds vele jaren hebben we allebei een gezond gewicht. De belangrijkste bonus voor ons is dat we ons volledig verzadigd voelen na maaltijden en dat we geen behoefte hebben om te snacken of  suikerrijke tussendoortjes te eten.

Als research verpleegkundige, wil ik graag betrokken worden bij wetenschappelijk onderzoek om anderen te helpen aandoeningen zoals metabool syndroom en type 2 diabetes om te keren, aangezien dit onderwerp me enorm raakt nu ik van dichtbij de grote gezondheidsvoordelen gezien heb. Zou mijn man een vetarm dieet gevolgd hebben, dan zou hij het na een week al niet meer volgehouden hebben.

Het gemak waarmee deze manier van leven is vol te houden, is wat mensen zal helpen om de regie over hun gezondheid in eigen handen te nemen zonder de noodzaak om ontberingen te lijden.”

Richard Stantiford, direkteur van de Take Heart Group, Hartrevalidatie (geaffilieerd met het Royal Sussex Hospital) Brighton

“We hebben nu een kleine groep van herstellende hartpatiënten met type 2 diabetes (waarvan vele met het Metabool Syndroom) die enthousiast de voedingsprincipes volgen die beschreven worden in The Pioppi Diet. Ze doen regelmatig “cardio” oefeningen maar geven allemaal aan aanzienlijk te zijn afgevallen sinds het begin van januari 2018, toen ze hun voeding veranderden van de huidige “Eat well” richtlijnen (de Engelse Schijf van Vijf) naar het Pioppi koolhydraatarme Mediterrane dieet. Behalve een zichtbare afname in buikvet, hebben velen hun HbA1c verbeterd, triglyceriden verlaagd en lichte verbeteringen gezien in HDL-C. De veranderingen zijn aanzienlijk en alle patiënten voelen zich nu al zoveel beter en zijn erg blij met hun vooruitgang. Dank aan Dr. Aseem Malhotra! We zijn nu van plan om meer patiënten aan te moedigen om een op het Pioppi dieet gebaseerde aanpak van gezonde voeding te gaan volgen.”

Een artikel met meer achtergronden bij de uitzending van Dokters van morgen vind je terug in het artikel:

Het Pioppi Dieet door Cardioloog Aseem Malhotra

Een artikel met meer achtergronden bij de uitzending van Dokters van morgen vind je terug in het artikel:

Het Pioppie dieet door cardioloog Aseem Malhotra

Het pioppi dieet door cardioloog Aseem Malhotra is meer dan een dieet. Het is een leefstijl als medicijn bij metabole ziekten als diabetes en hartproblemen.

Lees ook het artikel:

De levensmiddelenindustrie en de farmaceuten doden voor Winst?

Lezing op Donderdag 12 april 2018 15.00-17.00

ASP A1E-2, Europees parlement, Brussel

Vooraanstaande personen uit de Europese medische wereld bundelen hun krachten tegen de machtige farmaceutische industrie, de levensmiddelenindustrie en de gezondheidsadviezen die miljoenen schade berokkenen.

Mensen die zeer succesvol diabetes type 2 hebben omgekeerd met hun Leefstijl Als Medicijn

 

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn keerde al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas om. Sinds die tijd zet hij zich in ook andere mensen met diabetes te ondersteunen. Met de stichting heeft hij als doel om het aantal met diabetes type 2 in 2019 met 100.000 te verminderen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.

 

 

Henk Sipers had diabetes type 2 en injecteerde insuline met een insulinepompje. Hij werd lid van de Facebookgroep Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn en kon dankzij voorlichting door de stichting en hulp vanuit de groep binnen enkele weken stoppen met het injecteren van insuline. Voornamelijk dankzij het ketogeen dieet dat veel van de inmiddels ruim 500 leden van deze groep toepassen. We baseren ons hierbij op de Bantingmethode. Leden kunnen dit dieet onderdeel maken van hun leefstijl.

 

Het sponsor bedrag tot nu toe: 1.860 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

 

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 met 100.000 te verlagen.

 

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

Besloten Facebookgroep voor mensen die elkaar motiveren hun diabetes om te keren met leefstijl als medicijn; een pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. We hebben live video’s en delen recepten. Veel leden zijn inmiddels medicatievrij en gezond afgevallen.

Wil jij ook je diabetes omkeren met Je Leefstijl Als Medicijn? Word dan geheel vrijblijvend en gratis lid van onze groep.

Deze groep is uitsluitend toegankelijk voor mensen met diabetes type 2.

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

 

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail [email protected] of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

 

Berichten van onze Facebook pagina